Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • llax

    senior tag

    válasz csimpekve #1627 üzenetére

    Pl. nálam biztosan van GPS antenna... Ha nem akar menni, akkor se kép se hang. Ha akar menni, akkor van rendesen jel. Igaz a pozicionálásnak van egy állandó hibája, de az nem jel kérdése (emiatt max. autós navinak jó). Eleinte gondoltam érintkezési (antenna), vagy egyéb hardver hibára, de az egy ROM cserétől nem változna... Régebben néha ment, de általában nem. Az arányok az "andrea" ROM felrakása után megfordultak. Reboot után még most sem működik, de ha a százfelé leírt módszert végignyomkodom, akkor utána megy (legtöbbször). Már ez is valami...

    Ha megy, érzékenységben hozza egy olcsóbb fajta autós navi szintjét. Azaz beltérben, ablaktól 1-2 méterre max 1-2 műhold (ugyanott a Blade: 5-6 szputnyik). Persze a beltéri működésnek sok értelme nincs, de az érzékenység összehasonlítására jó (autóban, épületek között haladva simán adódhat hasonló árnyékolás).

    Az alábbi képen még a Blade sem jutott el a fix-ig (legalább 3 holdnak kell "narancssárgánál" jobbnak lennie), de az érzékenységbeli különbség gondolom érzékelhető... Mindez beltérben, ablaktól cca. 2 méterre, vb gerendás födém alatt. Szabad ég alatt természetesen nem ilyen a kép... (Ha nem akar működni az S750 GPS-e, akkor eddig sem jut el, kint sem).

    Ui.: A Blade mindezt SIM nélkül és kikapcsolt WiFi-vel produkálta, azaz AGPS nélkül... Gondolom érthető a csalódásom, hogy egy sokkal "kínaibb", általános minőségben bőven elmaradó készülék hozza mindezt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák