Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FókuszPók

    tag

    Csütörtök óta használom a kicsikét.
    Első androidos telefonom, szóval hasonlítani nem nagyon tudom, de nem is akarom, főleg nem a hoksz-hoz, az nekem sem sem kívülről sem belülről nem 'gyere be, és így a szememben jóval szebb is a G3.

    Kijelző: szép, részletgazdag, kicsit féltem tőle, mert AMOLED felé fúz a szívem (főleg a fekete miatt), de megbarátkoztam vele. Ami zavar, hogy a túlélesítés már bántja a szemem, főleg a fórum olvasásakor is szellemképesek a betűk, de ez nem a kijelző sara, gondolom szándékosan túlhúzták, hogy minél nagyobb betűvel lehessen kiírni a QHD-t :)
    Hang: szépen szól, erőteljes, nem recseg, de mély az valóban nem erős, de szokható (főleg az 5800 után furcsa, ott szép a mély). Híváskor a beszédhangszóró meglepően tiszta, max hangerőn simán hallom fél méterről is, mint ha ki lenne hangosítva, normál kihangosításkor meg akár a másik szobából is hallom :)
    Sebesség: alapvetően gyors, jól reagál az érintésekre, még mindig Dalvik-on vagyok, hogy kielemezzem az akadásokat, engem személy szerint nem zavarnak, jobban tartok attól, hogy ha valakinek megmutatom a telefont, akkor lehurrog ez miatt, de együtt lehet élni még így is vele, ART-után meg 'havaj-didzsi lesz :)
    Kamera: részletgazdag, éles képeket készít, de félhomályban néha lassan talál fókusz, 2-3mp is eltelik, a kiszemelt fotózandó kiscica már méterekre volt, mikor ellőtte a képet. Makrónál is picit gondolkozik, nem tudom hol lehet a közelpont, de 10cm alatt nem is igazán fókuszált. Mikor megnyitom a kamerát, egyből kis langyosodás tapasztalható és intenzíven csökken az akksi százalék, kb percenként 1%, én sokallom picit. Videó szép, UHD-nál nagyobb mozgásnál kevésnek tűnik a 30fps, kicsit darabos. Lassított videó nagyon mókás, de inkább interpolált VGA-nak néz kis, mintsem 720p. Ezeket leszámítva nagyon jó képek és videók készíthetőek.
    AKKU: 5-6 feltöltés környékén járok, de nagyon meg kell gondolnom, hogy mit csinálok napközben, mert 25% fényerő mellett is adatkapcsolattal minimális böngészéssel, chat-tel, viber-rel minimális kamerahasználattal nap végére 40% marad, de ebben semmi játék vagy nagy számítási teljesítményt igénylő program nincs. Nem tudom, hogy ennél a kategóriánál ez átlagos-e, de azt hittem egy 3000-es akksival jobban fogja bírni. Rendelni akarok pót akksikat, onnantól kezdve meg nem érdekel a fogyasztás :$

    Összefoglalva jó telefon lett, nagyon szép design-al (jelen esetben GOLD). A tapasztalatok némely része meglepett, nem feltétlen hibának fogom fel, csak érdekességnek. ART után biztos lesz pozitív változás, de szándékosan hagyom még Dalvik-on, hogy utána érezzem a változást.
    Ami tetszett:
    -szép kijelző
    -gyors alkalmazásváltás
    -gyors rendszer
    -jó kamera
    -arany színben elegáns külcsíny
    -kényelmes méret
    -bővíthetőség

    Ami kevésbé tetszett:
    -túlélesített felület (remélem ez szoftveresen javítható)
    -(véleményem szerint) rövid akkumulátor idő

    Nem bántam meg a vételt, egyedül az akksi nekem fájó pont, de ettől függetlenül ajánlom mindenkinek. :C

    [ Szerkesztve ]

    Lakatos Gedeon Gusztáv Három - 16LibaMáj - Westel - Sárgaréz

Új hozzászólás Aktív témák