Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz gusthy #25756 üzenetére

    Nálam stock alapú ROM-nál, felbontással való mókolás nélkül is simán megvan a 6-700Mb szabadon, pedig 50+ letöltött app-om van a gyáriakon felül (bár ez talán még nem is számít soknak manapság), és egy részük nem keveset eszik futáskor, épp a grafikai rész miatt (3DR Tower, nemmondjukki navigáció, meg hasonló 3D ill. GPS alkalmazások), másik részük meg folyamatosan fut (Messenger, Viber, Hangouts, Gmail, mittudoménmégmik :) ), és abszolút nem érzem kevésnek mellettük a 2Gb RAM-ot, pedig néha még játszom is, ha elkap a gépszíj. Gyári ROM-on ugyanezek voltak fent, ott befutott kis akadás, leginkább terhelő alkalmazásból való kilépéskor...nyilván újra rajzolta a rendszer a launcher-t, mert aktuálisan kényelmes volt azt kilőni más helyett, mivel ránézett és "há'ez sokat eszik, kilövöm", feltételezem nem volt betanítva, hogy azt nem bántjuk ha nem muszáj. De ez, hogy egyik rendszer alatt minden oké, másik alatt meg lesek, hogy mi van -mivel a hw azonos-, nekem továbbra is azt támasztja alá, hogy a RAM mennyisége elég, a gond a szoftveres optimalizáltsággal van a (legtöbb esetben gyári) ROM-ban, nem hiába jönnek ki custom kernelek.
    A letöltött alkalmazásoknál meg újfent az van, hogy meg lehet azt úgy írni droid alatt is, hogy amíg kell, addig értelmesen fusson, utána viszont a kilépés az tényleg kilépés legyen (régen olvasgattam már erről, de ha az újabb verziókban nem változtattak, akkor droid alatt több szinten zárható be egy alkalmazás, csak sok programozó úgy van vele, hogy az övé fusson csak nyugodtan a háttérben minél nagyobb mértékben, ne az övére írják a júzerek, hogy lassan tölt be, laggos, stb...ez a Play versenyeztetéses rendszerének a hátránya, ez van). Szóval, elvileg miért ne lenne megoldható, hogy ne csak gyorsítótárazás legyen, hanem rendes kilépés? Kivéve persze, ha szolgáltatás szinten a háttérben futnia kell, mert teszem azt felhő szinkron van, vagy helyileg kell figyelni valamit, vagy mittudomén. De a GUI, meg sok egyéb rész akkor is kilőhető lenne, és már nem is gond a felbontás se, meg nem a kernelnek kéne lutriznia.
    De persze úgy is meg lehet írni az app-okat, mint pl. a hírhedt Fb (nem a Messenger, hanem a "rendes", bár a Messengernek is vannak érdekes dolgai), amit mivel nem használok, nem merném megkockáztatni a mai napig sem, hogy x év óta értelmesen tudták végre portolni droidra, és bármilyen bika hw mellett ugyanolyan f*s.
    Ha már megemlítettem a szolgáltatás szintű futást, akkor még ugye az is van, hogy egy azon szolgáltatáshoz több app is hozzáférhet, így azon is lehet spórolni, elég egyszer betárazni.
    Szóval tényleg nem tudok most abban egyet érteni, hogy egy telefonba ne lenne elég 2Gb RAM a jelenlegi átlag felhasználást tekintve (extrém felhasználás esetén meg a jóisten RAM-ja se elég úgyse). Esetemben (és gondolom, sok más, nem-extrém júzer esetében) még úgy is, hogy úgy vannak megírva a Play-es alkalmazások, ahogy. Aztán majd persze, ha jön a 4Gb+, meg az azt megcímző 64Gb SoC, mert ugye rá fognak mutatni a gyártók, hogy ez a technológia elengedhetetlen egy mobilba, hát minden szaggat, aztán majd még inkább ellustulnak a proggerek, megint nyelünk, hogy ki kell nyitni a tárcát :)

    Aryon87: Restart volt? Nekem, ha a határ mellett vagyok, és átáll, sokszor vissza se vált addig, még akkor se ha repülő módba majd vissza váltok. Az LG modem kezelése tapasztalataim szerint elég vacak ilyen szempontból, ezt P990, G, és most G3 alatt is tapasztalnom kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák