Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kozi75

    csendes tag

    Sziasztok, sztori jön. Semmi izgalmas, amolyan kis-színes. :-)

    T-nél vásárolt, függő készülék (értelemszerűen 16Gigás), kábé másfél-két hónapos. Cirka két hete valamelyik reggel böködöm a telefont. Egyszer csak fogja magát és kikapcsol. Nem tudom visszakapcsolni az Istennek sem, semmire nem reagál. Akksi ki, be - semmi. A képernyő nem halott, mert bár bekapcsolni nem sikerült, a teljesen feketéből (kikapcsolt mód) néha át tudom váltani fényesebbre (szintén fekete, de látszik, hogy bekapcsolt), illetve néha látható rajta valami grafikai szemét (pár pixelnyi). Szuper, akkor viszem be a T-Pontba, javítsák meg, 2 év gari van rá végül is. Soha nem moddoltam, nincs rajta főzött rom, még csak rootolni sem rootoltam (C-s ROM volt rajta, az volt T-függőknél a friss).
    Átveszik, semmi életjel ott sem. Cserébe kapok egy Huawei y300-at, várjam meg a javítást, 2 hét lesz nagyjából. Így is történt, egy nappal a két hét lejárta előtt jött az sms, hogy mehetek a cuccért. Átveszem, sajnos teljesen ki kellett cserélni a belsejét, blabla. Jó, OK, ez van - hál' Istennek szinkronizálom a dolgaim, nem tűnt el semmi fontos dolog. Átveszem, minden oké.
    Nézegetem hazafelé a telefont, valami szokatlan, olyan kevés rajta az app. Jobban megvizsgálva, egy T-s és szolgáltatói program sincs rajta és a boot-képernyő sem T-s, hanem LG-s, gyári. Hm. Megnézem a szervizlapot, ott szerepel, hogy akku, IC, PMIC és főpanel csere volt, utóbbi mögött szerepel a független szó is.
    Otthon IMEI csekkolás (mert az is megváltozott), és tényleg független lett a készülék! :-))) Szoftverfrissítéskor a H-s romot tolta rá OTA-n, és nincs rajta semmi szolgáltatói szemét. :-) Érdekesség: nyilván a ROM-verziók egymásra is építkeznek, ezért háromszor frissített egymás után, először A-ról (ezzel kaptam meg) E-re, majd G-re és végül G-ről H-ra.
    Ja, nem teljes készülékcsere volt, mert én raktam egy Nilkin-védőüveget a képernyőre és az rajta van, ergo a képernyőt (de szerintem kb. csak azt) nem cserélték ki. Szóval most van egy majdnem tök új, független telefonom az eddigi függő helyett, újabb ROM-mal és mentesítve a szolgáltató által rápakolt appoktól root nélkül. :-)

    Egy kérdés Quick Circle tokosoknak: Ha autóban használjátok GPS-ként, akkor útban van a tok, vagy be lehet hajtani a tartóba?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák