Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoleeno1

    addikt

    Nos, akkor innen is egy vélemény, igaz még csak 2 napos nyüstölés után.
    T-től rendeltem én is (részletre), Nota 2-t váltja, úgy voltam vele, ha nem tetszik vissza küldöm 14 napon belül.
    Első tudnivalók: a gyári, T-s, 10c szoftver van rajta (10b-vel jött, azzal kezdtem OTA-n frissítettem C-re), rootolva, felesleges appok kitakarítva.

    Pozitívumok (főleg a Samu Note 2-höz viszonyítva):
    - tényleg csodaszép a kijelző... Bár nem vagyok egy vájt szemű, meg én is azt vallom, hogy egy halandó ember nem vesz észre különbséget ebben a méretben a fullhd és a QHD között, de akkor is.
    - fényerő elégséges, napfényben is olvasható
    - a telefon maga... Valóban nagyon minőségi és kecses darab. Nota 2-höz viszonyítva az az érzésem, hogy milyen kicsi :D Pedig a kijelző méret ugye ugyanakkora. Éppen e miatt sokkal kényelmesebb zsebben hordani is.
    - kamera, szerintem nagyon szép képeket lő, telefonhoz mérten
    - Wolfson DAC... aki kicsit is járatos a témában tudja, hogy ez a non plus ultra kb a telók között, fülessel nagyon szépen szól, bár én nem vagyok annyira vájt fülű.
    - Tetszik az LG menü.

    Negatívum:
    - Vannak laggok... Hangsúlyozom, még csak a 10C szoftverrel próbáltam, dalvik módban, ehhez mérten tudok nyilatkozni. De a nóta 2-höz képest is érezhető, hogy kicsivel lassabban nyitja az alkalmazásokat, gondolkozik, ha a beállítást megnyitom, stb, természetesen úgy, hogy nincsenek benne a memóriában. Én ugyan nem vagyok egy "laggbu.i", számomra ez még bele fér, csak azért írom, hogy aki egy hasonló készülékről vált, az ne lepődjön meg. Mert itt a fórumban szinte csak az olvasható, hogy teljesen megszűntek a laggok az új szoftverekkel :) Még1x hangsúlyozom, 10C, T-s szoftverrel próbáltam csak eddig, dalvik módban. Holnap átváltok art-ra, megnézem úgy is. Majd kipróbálom a 10i-t és 10k-t is, mindkét módban, 2-2 napot, hogy mi a helyzet a lagokkal és az akku idővel.
    Ha már szóba került, az akkuról még nem akarok nyilatkozni, kevés idő telt el. Első nap megijedtem, mert reggel lehúztam a töltőről, délután 6 körül 18%-on voltam, cirka 3 óra kijelzőidővel. Ez elég gyenge szerintem, nóta is többet bír. A 2. töltés, ma már valamivel jobb képet mutat, jelenleg 58%-on vagyok (ugyanúgy reggel húztam le) 1:50 perc kijelzővel. Az már látszik, hogy nem lesz acélos, de még sok nyúzás mellett is kibírja az 1 napot.
    - Én, ha fekve gépelek vele kényelmetlen a bal szélső gombokat megnyomni (főleg az "a"), pont a vékony káva miatt, nem hajlik oda a hüvelyk ujjam, sokszor ki akar esni a kezemből. De lehet ezt csak szokni kell, egyenlőre ezt érzem, swiftkey-el.

    Tesztelem még szűk másfél hetet, mint fentebb írtam, kipróbálom a többi android verziót, meg az art-ot is. Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy marad e, de arra húzok, hogy igen :)
    Majd még jelentkezem.

    u.i.: írtam, hogy nálam sem jelez az értesítési led sem face messengernél, sem vibernél. Ne kérdezzétek mitől, vagy hogyan, de már működik mindkettő... Face zöld, viber kék, ahogy lenni kell.

    [ Szerkesztve ]

    Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

Új hozzászólás Aktív témák