Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slovak

    tag

    válasz Echoo #17517 üzenetére

    Igen, ez sirály progi, kipróbálható verzió fenn van nekem is..

    Más:
    Van itthon egy felesleges szerverem, amit most beizzítottam (ráérős lettem a napokban és hódolhatok az ilyen jellegű perverzióimnak..
    Van akinek semmi új nincs ebben, mégis ha eszembe jut, már rég megcsináltam volna, hátha más is kedvet kap hozzá:
    én eddig csak windowst használtam itthon, de most erre a szerverre felraktam egy ubuntu 11.10-et és telejsen lenyűgöz gyorsaságával.
    Onnan jött az egész, hogy úgy nézhessek a tv-n úgy videot, hogy a számítógépről streamelem. Win7-et használtam, de elég lassú volt az adatkommunikáció (bizonyára mert kevésbé értek hozzá), illetve nem tudtam eldönteni, hogy a telefonom bírja-e a tempót.
    Most már állíthatom, hogy igen, bírja bőven, ráadásul a telefonon a belső hálózat elérési ideje nagyon felgyorsult. Egy-két beállítást kellett belőni a linuxon és már mehetett is a móka. (semmit nem értek hozzá egyébként szinte. Aztán miután mobilnetről is elértem az otthoni hálózatomat, nagyon megörültem, hiszen így az összes cumómat elérem. Szóval ilyenformában a telefon és a szerver együtt egy médiaközpont, és annál több. A telefonról felébreszthetem a szervert, ha szükségem van valamire, azonnal megjeleníthetem a telefonomon. S mivel a telefon mindig nálam van, egy egész médiaközpontot hordozhatok magammal...
    Elnézést az ömlengésért és akiknek ez alap volt eddig, nekem nem, csak gondoltam örömömet megosztom másokkal is.
    Egyébként a filmek streamelése hihetetlenül akadásmentesen zajlik.
    Ma délelőtt olvastam az index-en, hogy a CES-en bemutattak egy új procit, ami egy androidot hajt és a mobilt nem sikerült kiakasztani video lejátszásánál és azonnal reagáél, a film ottfolytatódik ahova tekerik, azonnal. Azt mondják mekkora hatalmas erő van benne(intel medfield cpu). Nos, jelentem, ez a példa a mi esetünkben a linuxról történő streamelésnél is ugyanilyen tempóban zajlik. Windowsnál ilyenkor gondolkodott másodpercekig, bufferelt stb.
    Szóval csak azért írtam ezt a szösszenetet, hátha mások is meglátják a telefonban a további lehetőségeket (ha végre megvan a megfelelő rom, kernel és launcher). :)

    Egyébként nagyon részletes és mindenre kiterjedő súgó van hozzá, magyar nyelven is.

Új hozzászólás Aktív témák