Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    válasz Crytek #31498 üzenetére

    A gyári 4-es androidról semmi hír? Ilyen gányolt szarokat nem szívesen tennék fel!

    Mivel a CM-et több ember, több telefonra, nagyobb tapasztalattal, és vélhetően nagyobb szaktudással, ráadásul jórészt szabadidejében - azaz elhivatottságból, és nem pénzért - készíti, mint a gyári verziókat, így az előállítás körülményeit tekintve a gyári inkább gányolt szar, mint a CM.

    Ha az erőforrásokat vesszük alapul, ott elvben a gyári verziónak lenne hendikepje, hiszen a részletes illetve zárt hardveres dokumentációk a rendelkezésre állnak éppúgy, mint a szükséges anyagi erőforrások. A gyakorlatban viszont az a helyzet, hogy amíg a CM esetében van egy komoly support, bugfix, több fejlesztési ág, és rengeteg tesztelő, addig a jelek szerint a gyári verzió ezek mindegyikét nélkülözi (1-2 éve panaszkodott valahol az LG egyik főpanaszkodója, hogy ők úgy fejlesztenék a telefonjaikat, de nincs rá emberük, és nehéz a sorsuk is). Az erőforrások használatának vizsgálata alapján tehát megint a gyári a gányolt szar, és nem a CM.

    Mélyebb vizsgálat után tehát a jelzős szerkezeted ellentmondásos, így nincs értelme. :)

    Saját álláspontom az, hogy a gyári verzió kizárólag a zárt forráskódú driverek miatt érdekes (ezeket vszínűleg nem az LG adja), mivel a gyári verziók bugfixei, verzió követése, szolgáltatási layerei és testre szabhatósága nem igen lépi át az droid telefon bekerülési minimumot, így teljesen közömbös, hogy a gyári verzió megjelenik-e valaha (50 %-os eséllyel nem fog, láttunk már ilyet), amennyiben a szükséges zárt drivereket sikerült bármilyen forrásból megszerezni, onnantól a gyárinál jóval fejlettebb és igényesebb ROM-ok készítése nem jelent gondot.

    Persze az is álláspont, hogy valakinek bőségesen elegendőek a gyári "stabil" szolgáltatások (már ha éppen van ilyen), nincs kedve, energiája, ideje, stb. rom-okkal bíbelődni. A saját tapasztalatom viszont az, hogy a gyár által nyújtott szoftvertámogatás még a gyár által készített romok frissítésére sem képes, így ahhoz is bíbelődni kell, ettől a pillanattól kezdve meg már nem, hogy mindegy, de egyenesen rosszabb választás a gyárinál maradni a saját ízlésnek és elvárásoknak megfelelő romok helyett.

    A stabil gyári szolgáltatások barátai számára az LG Optimus 2x telefon sajnos nem jó választás.

Új hozzászólás Aktív témák