Hirdetés

  • Nokia 3210 - felélni az örökséget

    ma A HMD ismét elővett egy klasszikust, hogy újra kiadják. De ismét csalódás lesz azoknak, akik az eredeti modellt is használták. És lehet, hogy másoknak is.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    válasz hali_tomi #33874 üzenetére

    Binárisból visszafejteni a forrást azzal a céllal, hogy abból némi módosítás árán újabb, megegyező célú binárist állítsunk elő - nagyon nagy munka, ha egyáltalán lehetséges. Két kód van alapvetően, az egyik egy hagyományosan C alapú Unix/Linux forráskód, másrészt pedig egy Java alapú pszeudo-kód. A visszafejtés viszont jó eséllyel alacsonyszintű programozási nyelvhez (ún. "gépi kód", assembly) vezet. Az egyik oldalon persze igaz, hogy a források javarésze vélhetően nyitott, azaz maga az alap hozzáférhető, azonban a környezeti beállítások, és a patch-ek terén már nem egyértelmű a helyzet. Magyarul tehát nem csak, hogy komoly munkáról van szó - ami korántsem biztos, hogy sikeres -, de az új rendszer előállítása a visszafejtett kód segítségével is rengeteg próbálgatást, tesztelgetést, migrálást követel, ebből valóban jól működő terméket előállítani szabadidős tevékenységként még akkor sem éri meg, ha lehetséges.

    Itt más a helyzet, mint egy disztribúció esetén, ott ugyanis a rendszerspecifikus források is nyitottak, és a szoftver architektúra is nyílt (az esetleges zárt forrású driver-modulok illesztési protokollja szintén ebbe tagozódik).

Új hozzászólás Aktív témák