Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    válasz Balázs1986 #38527 üzenetére

    Akkor viszont nem értem, mit nem értettél. :)

    Ha le akarom tesztelni a telefon hálózati kapcsolatát, arra a ping, illetve a traceroute a legmegfelelőbb kiinduló pont. Ha szűkíteni akarom a hibalehetőségek körét, akkor ezeknél a teszteknél kikerülöm a dalvik layert, hiszen az már egy hibalehetőség, és mintegy közvetlenül, konzolból indítok tesztet (spongyát arra, hogy a konzol kliens is dalvikból fut). Ehhez viszont nem csak konzol kliens kell, hanem egy kiszolgáló is, amire bejelentkezek, ez a localhost. Viszont, ha localhostra belogolva disconnect van, akkor ott már valami súlyos dolog lehet elbaltázódva (persze nem feltétlenül kernel vagy kernel modul szinten, lehet cache illetve konfigurációs gond is, sőt akár a dalvik layerről is beleszólhat valami jótét alkalmazás).

    A megelőző ROM-okkal (közvetlenül egy ugyanilyen CM10-es rom volt, csak kb 1 hónappal öregebb, előtte MIUIv4) nem volt baseband probléma, és a ROM-nál sem jelezték, hogy a baseband betehet, ezért gondoltam, hogy baseband terrorizálást megelőzően megkérdezem, tapasztalt-e valaki ilyesmit. (Ráadásul a localhostos disconnectre a baseband nem egyértelmű magyarázat.)

    A kérdés időpontjában tehát mobil adatkapcsolat nem volt (se 2G, se 3G), telefonálni / smszni viszont lehetett, és a wifi kapcsolat is rendben működött. A localhostra belogolva viszont pár perc után disconnect történt.

    Azóta tettem egy kis kirándulást a Django-ra, de ott sajnos az SD-kártya kezelés problémájába futottam bele (swap gond), valamint nem vagyok oda CM10 külcsínért, de a stock még annál is riasztóbb - persze csak szigorúan számomra, ízlések és pofonok, én MIUI rajongó volnék, már ti. ha lenne stabil MIUI, és azt hiszem, ezt igazából csak a többi MIUI-junkie értheti. :D

    Mindenesetre pár óra Django után visszakerült a CM10, aztán majd kiderül, hogy a full wipe-os reinstall helyredobta-e a mobiladat problémát, vagy egyelőre ezt köll szeretnem.

Új hozzászólás Aktív témák