Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    Anno, az ICS megjelenésekor elég érdekesnek találtam, hogy a beszámolók gyakorlatilag semmilyen újdonságot nem soroltak fel az új Android kiadással kapcsolatban: vagy valamiféle át nem gondolt csoda kapott publicitást (mint a face-unlock), vagy olyan képességek, amelyeket a különböző custom ROM-ok és launcherek eleddig is tartalmaztak. (Eleinte ezt a szakújságírói hibának tartottam, aztán persze testközelből kiderült, hogy arról írtak, amiről egyáltalán lehetett.)

    Nem érintette viszont a fejlesztés a tárhely kezelést (tudomásom szerint a JB 1 és JB 2 kiadásokban sem), ami pediglen fontos lett volna.

    Így, bő félév ICS/JB "szenvedés" után azt látom, hogy azokat a fentebb leírt képességeket, amelyeket mondhatni custom romokból emeltek a rendszerbe, GB alatt a custom rom-ok sokkal profibban oldották meg, ugyanezen funkciókkal felruházott ICS romok böhöm, nehézkes és pazarló gólemek lettek, amire az indoklás az 512 MB RAM kevés fordulat lett - ami valljuk meg őszintén, habiszti.

    A helyzet az, hogy az ICS, illetve a JB1/JB2 annyira eligénytelenedett kód optimalizációs téren, hogy erőműveket kell építeni az elviselhető felhasználói élmény érdekében (tessenek csak megnézni az új Samsung S4 specifikációját), amiből persze az következik, hogy rohamléptekkel haladunk a vezetékes mobileszközök feltalálása irányába.

    Írom ezt úgy, hogy 14 éve Linuxot használok, és az Android nagy előnyének a többi populáris mobilrendszerrel szemben a szinte totális átfarigcsálhatóságot látom.

Új hozzászólás Aktív témák