Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ak76

    senior tag

    válasz Bator92 #7274 üzenetére

    A rendszerről:

    Amiért jó: :)

    -Szélvészgyors' rendszer,bekapcsolás után pillanatok alatt feláll,nem laggol,nem lehet zavarba hozni semmilyen alkalmazással,így kéne működnie a droidnak is.
    -Egyedi.Ez vagy tetszik,vagy nem,minden esetre a rendszer felülete nem valami csicsás kínai bóvli,inkább high tech,ami letisztult,elegáns,ha egy telefonnal kapcsolatban lehet ilyen kifejezéseket használni.
    -Atomstabil' a rendszer,egyetlen egyszer sem sikerült lefagyasztanom,sem az Omniát,sem az Optimust,sem a HTC-t (jelenleg Optimust használok).
    -A wifi-nek olyan "ereje" van,amit eddig egyetlen más készüléknél sem tapasztaltam (ok,ez nyilván készülékfüggő,az Optimussal ha akarok az udvarról is netezhetek,a routertől majdnem 20 méterre)
    amilyen gyorsan jelet talál,kapcsolódik,ez is a rendszer optimalizáltságára utal.
    -Az akksi lineárisan merül.
    Ez azt jelenti,hogy ha van még 5 órányi készenléti idő,akkor nagy valószínűséggel nem fog fél órán belül lemerülni,ez egyes konkurens rendszereknél megint csak nem evidencia.

    Amiért nem jó: :(

    -Nincsenek csengetési profilok.Ezen sokadjára is lehidalok,a 8210-es Nokia már tudta ezt a funkciót ezelőtt vagy 10 éve,a wp7 nem tudja,van hangerőgomb föl,le,oszt' jónapot'. :(((
    -Nem lehet a különféle funkciók hangerejét szabályozni,tehát az sms,az ébresztő,a naptár jelzőhangjai ugyanazon a hangerőn szólnak,mint a fő csengőhang,ami ordas nagy marhaság,nem is értem miért felejtődött ki ez a funkció,a konkurencia (mindegyik)ezt is alapból tudja.
    -Nincs ingyenes offline navigáció.
    Persze most mondhatnák sokan,ott a navigon,meg az ilyen olyan nevesincs gyártók navigációi,de egyrészt egyik sem ingyenes,másrészt messze nem funkcionálnak úgy mint a konkurencia egyéb rendszerei.
    Persze ha a Nokia odaadja a saját naviját,mindjárt más lesz a helyzet,de addig marad a buherálás,vagy súlyos ezrekért a fizetős navi.
    -A BT file küldés problémás,illetve korlátozottan használható.
    -A fentebb is említett FB-s integráció nem mindenkinek tetszik,nekem sem.
    -A magyar "market" enyhén szólva is nyögvenyelősen használható,vagy szerencséd van és elfogadja a bankkártyádat,vagy pech,és akkor nem tudsz vásárolni,a kínálat pedig korlátozott,sok olyan cucc hiányzik a magyar piactérről,ami az eredetiben benne van,nem látom a dolog logikáját itt sem,hagy döntsem már el én hogy mit akarok,és mit nem,persze ez az idő előrehaladtával még változhat,jelenleg behatárolt a vásárlás,és a választék.
    -Pitiánernek tűnik,de engem roppantul zavar,hogy a csempék színe korlátozott,van egy tucatnyi alapszín,és kész.
    Ez valakinek elég,valakinek nem,én azt mondom semmibe nem került volna egy "színkeverőt" betenni a rendszerbe,mint ahogy droidra a wp7 launcherben benne is van.
    Röhej hogy konkurens rendszerek "wp7 klónjai" jobban személyre szabhatóak mint a lekoppintott rendszer maga.

    Dióhéjban ennyi.
    Van még egy rakás kisebb nagyobb pozítivuma,ill negatívuma a rendszernek,de ezek többnyire szubjektív dolgok,ami a lényeg a wp7 egy gyors,tetszetős,használható rendszer,rengeteg jó ötlettel,és sajnos még több bosszantó hiányossággal,korlátozásokkal,amiknek meglétét nem értem,lévén nem technikai eredetű problémákról van szó,tehát számomra érthetetlen miért maradtak ki a rendszerből.
    A wp7.5 jelenlegi formájában inkább félkész,mint egész,lehet vele élni,meg lehet szokni,lehet szeretni,de kompromisszumokra kötelez,kár,mert a LEGJOBB is lehetne csak egy kicsivel nagyobb szabadságot engedélyezve mondjuk a személyre szabhatóság tekintetében,no meg a fentebb felsorolt szarvashibák kiiktatásával.
    Gondolom mindezt egyszerre majd a WP8-ban... :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák