Hirdetés

  • Read Only Memories: Neurodiver teszt

    gp A 2064 folytatása négy teljes évet csúszott a legelső tervekhez képest – a jövő transzhumanista világa még mindig roppant érdekes, a történet azonban már nem robotok, hanem agybúvárok körül forog.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • club1

    veterán

    válasz Quasi_modo #4488 üzenetére

    Vagy - mint azt írtam - nem tudja az ember, hogy a GPS-nek (önmagában használva) rá kell látnia - minél nagyobb látómezővel - az égboltra. Épületben, szűk utcákban, erdőben, szurdokvölgyben, stb... a pozicionálás csak kiegészítő eszközökkel lehetséges az esetek elég nagy részében. Nekem az autó szélvédője alatt van vízszintesen rögzítve a készülék, és így kb. 1 perc az új pozíció megtalálása. Kézben lóbálva, vagy zsebben hordva akár 5-20 perc is lehet belőle. Ha egy helyen kikapcsolod a GPS-t, majd ugyanott kapcsolod később vissza, akkor 10-15 másodperc, mivel a műholdkeresés az utolsó pozícióból indul.
    A fentieknek az az oka, hogy a pozíció megtalálása egy algoritmus alapján történik, és a GPS nem sokáig vár egy olyan műholdra, amit pillanatnyilag nem lát (pedig ha rálátna rendesen az égboltra akkor látná) és ilyenkor az algoritmus az éppen látott egyik műhold másik oldalán kezd el keresgélni (miközben azokat a műholdakat nem láthatja). Példával illusztrálva: Ha éppen lát egy északon lévő műholdat a készülék, de nem látja a tőle délre lévő műholdakat (mert mondjuk egy tereptárgy azokat éppen kitakarja), akkor nem jön rá, hogy az a műhold amit éppen lát tőle északra van, így elkezd tőle északabbra keresgélni.

Új hozzászólás Aktív témák