Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • v.attis

    őstag

    Nemrégiben volt itt egy kis "vita" vagy inkább szóváltás az ovi maps-ről és hogy miért nem jó az, miért kell pl. garmint tenni a telefonra. Ma volt egy közel 100Km-es utam melynek 60-65%-a Magyarországon, a maradék Romániában telt. Természetesen haza is jöttem, tehát majdcsak 200Km. Nem először mentem erre, jól ismerem az utvonalat. Gondoltam közzéteszem a tapasztalatomat.
    Két verziót használtam, hozzáteszem, hogy amikor átértem romániába nem ment a net a telefonon, tehát amikor a netes segítség is be volt kapcsolva, az csak belföldön működött.

    1,) Útvonal: gyorsabb, internet kikapcsolva.
    Teljesen jól navigált, szinte hibátlan volt végíg. Már azt hidtem, hogy a frissítéssel megoldódtak régi gondjaim, melyek a pontatlanságot és a kevés részletet illetik. Aztán beérkeztem Nagyváradra. Egyszercsak mondja nekem, hogy forduljak balra. Nem is lett volna rossz az ötlet, mert visszafele itt kell majd jönnöm, de odafele nem egészséges, mert egyirányú utca, behajtani tilos! Na, mondom egy hibapont, de sebaj, menjönk tovább. Gyorsan újratervezte az útvonalat és megint minden helyesen működött egészen addíg amíg egy dombos vidékhez nem érkeztem, melyen szerpentinen kell átmenni. Na itt totális káosz. A szerpentin egy szál aszfaltcsíkot jelent, monhatni főútvonal amely szinte a célomíg elvisz, de ez a szegény pára sehogy sem akart ott vinni. Az összes kis nyavajás földutat meg akarta mutatni a domboldalon, mégcsak véletlenül sem akart a "kövesúton" vinni. Na átértem, megint minden okés, néhány kilóméter gond nélkül. Elérkeztem a kis falu bevezetőjéhez. Amin voltam egy főút volt és egy szintén aszfaltos bevezetőútra kellett letérnem. Ez az ovi szerint nem is létezik. Szerinte tovább kellett volna mennem egy következő faluba és onnan földúton visszajönni. Holott egy 200 méteres bekötőúton simán beérek kb fél perc alatt. Ezt is tettem. GPS-em szerint egy kietlen pusztaságon voltam, pedig az az út kb 40 éve ott van. Amit ő mutatott, azon az úton személyautó még soha nem járt. Odaértem.

    2.) Útvonal: optimális, internet bekapcsolva.
    Ezt a kis bekötőutat leszámítva, újra jól navigál, most újra azon az úton visz haza, amin az előbb szembe forgalommal akart vinni, de ezúttal helyes a menetirány, tehát ez a hiba most nem hiba. Ja és előtte ahogy a szerpentinen átjöttem, mindent helyesen mutatott. Végíg jókor jó helyen navigált. Egész úton nó problem. Kb 22 kilóméterre voltam az itthontól amikor át akart vinni egy másik falun azon kívül amiben épp voltam, holott egyenesen továbbmenet ugyanúgy hazaérek. Ugyanúgy 22 Km-ert mutatott a továbbhajtás után hazáíg, tehát ezt elnéztem neki, mert lehet, hogy az amit ő ajánlott néhány méterrel rövidebb lett volna. Az biztos, hogy nem egyszerűbb és nem magasabb rendű úton akart vinni, dehát ez lényegtelen. Aztán beértem városkámba. Egyik hazafelé vezető utcába beérve, hallom, hogy újratervez. Aztán már látom is, hogy mindenáron egy párhuzamos útra vinne, de az messzebb lenne, mint ezen egyenesen végíg menni!!!! Haló! Há mit csinál ez!? Amíg a kb 1 Km-es utcán végígértem legalább 10-szer akart a párhuzamos utcákon vinni, ami mindegyik lassabb és hosszabb útvonal lett volna! Na mondom, ne adjuk fel, elvégre ha ismeretlen helyre megyek úgysem tudom, hogy melyik a jó út, a lényeg, hogyodavigyen amit beállítottam neki. Hazaérek, megállok a házam előtt, írja, hogy 17 szám. Hát én a 33 alatt lakok...! Az akárhogy is számolom egy fél utca ebben az esetben. Ráadásul ez már legalább 25 éve 33-as szám.

    Hát ennyi... Látszik, hogy ez bizony szar! A dologhoz még hozzátartozik egy két infó:
    Egyszer azt mondta a csaj, hogy forduljak balra és ott jobbra mutatta. A jobb volt a helyes irány. A másik, hogy le van tiltva a földút a készülékben.
    Azért aki használt már garmint az átérzi ezt a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák