Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nash2

    tag

    Lehet hogy vitát nyitok a hozzászólásommal, de nem érdekel....Nemcsak az a gond a WP8-al hogy még a mérges madarak is ami már minden platformon régóta ingyenes mert annyira lerágott csont itt az is fizetős. Kb. minden értelmes app fizetős. Kicsit pénzéhesek lettek a fejlesztők...Ez van. Gondolom nincs elég bevétel az MS házat táján az eladott Androidos készülékek után szedett jogdíjakból....
    Sokkal nagyobb gond az, hogy az MS olyan durván és ostobán lekorlátozta ezt az oprendszert, hogy a Apple elbújhat mellette. Ráadásul koncepció és értelem nélkül több helyen is. Csak néhány kiragadott példa :

    - nem lehet alkalmazásokat az SD kártyára telepíteni. Emiatt a belső tárhely pillanatok alatt megtelik, választhatsz hogy miket törölj le ha fel akarsz tenni valamit. A használati lehetőség(telepített alkalmazások) erősen limitált, hiszen a belső tárhely megtelik, miközben az SD kártya meg ott áll kihasználatlanul. Android tudja régóta, még a Symbian is, ez nem. A hivatalos indoklás szerint azért mert az SD kártya lassú....Nevetséges....

    - nincs hívásrögzítés, mert az MS nem engedélyez WP8 alatt harmadik félnek (alkalmazásnak) hozzáférést a mikrofonhoz. Android tudja, még a Symbian is, itt nincs ez sem, pedig a lehetőség adott lenne. Indoklás nincs. Nincs, pedig WP7-en még volt.

    - nincs normális backup-restore. Az Apple device backup/restore van (silányul) lemásolva, mert az legalább a telefon minden beállítását visszaállítja, és működik PC-re is,lokálisan!, addig az MS megoldása csak és kizárólag Skydrive-ra mobilnetről, még wifiről SEM !
    Blacknél be tudod előtte kapcsolni a wifit, de teljes visszaállításról ne is álmodjatok. Alkalmazások beállításainak/adatainak mentésére semmilyen megoldás nem létezik !!! Minek is azt, hiszen atomstabil a cucc, soha nem történhet vele semmi. Szánalmas.

    - egy alkalmazás csak akkor tud a telefon lezárt állapotában folyamatosan futni (pl. diktafon) ha előtérben van a lockscreen alatt....Azért mert az előtérben lévő 1 db alkalmazás fut(hat), a többi hibernálva van. Ezért van a konkurenciánál jobb akkuidő, de milyen áron ?!? Ezért kellett foltozgatni pl. az értesítési rendszert...többek között. Az egy task futtatásán már az Apple is régen túllépett, pedig ők aztán körömszakadtukig ragaszkodtak hozzá.

    - Nincs egy nyomorult file manager. Nincs értesítési rendszer, csak akkor látod hogy mi értesített ha a a csempéje ki van téve. Hogy melyik alkalmazás volt az ? Nézd végig az összes csempét minden egyes alkalommal. Nincs upload böngészőből, kivéve Office dokumentumok. Nincsenek egyedi értesítőhangok az alkalmazásokhoz.Egy hangerő van mindenhez, ha lehalkítottad cseszheted az ébresztést pl.

    Mielőtt elkezdődne a sárdobálás, elmodanám hogy a kezdetek óta a Symbiantól az Androidon át az IOS-en keresztül rengeteg telefon átment a kezemen. A WP8 esetében véleményem szerint sajnos már az alap koncepció hibás. Olyan hiányosságok vannak, ami miatt azt kell hogy mondjam hogy aki hagyományos telefonról vagy valami alsó kategóriás ipari hulladék hardverű Androidról vált, talán annak ez előrelépést jelenthet, de ott sem minden téren. Aki advanced user és IOS-ről vagy Androidról váltana WP8-ra annak ez funkciók és alkalmazások terén is óriási visszalépés, ár-érték arány ide vagy oda. Hozzáteszem, az Android mint oprendszer is el van cseszve számos ponton, de nem annyira mint a WP8. Úgy tűnik mintha a Microsoft megpróbált volna gyorsan hasítania mobilpiacból egy szeletet, gyorsan piacra dobva egy félkész operációs rendszert(desktopon is, lásd Windows 9), aztán most próbálja kapkodva kijavítani a hibákat és behozni több év lemaradását. Mivel kicsi a piaci részesedése, ezért nem öl nagy pénzeket az oprendszer fejlesztésébe, mivel kevés felhasználó=kevés bevétel. És emiatt az alkalmazásfejlesztők is hanyagolják a platformot. És az MS eközben leplezve mindent úgy hazudozik össze vissza, a hiányzó funkciókról, a problémákról mint a vízfolyás. Pont mint az Apple. Emlékeztek arra mikor mi volt az Apple reakciója mikor a felhasználók a copy-paste hiányolták ? Hogy az volt a válasz : azért nincs mert nincs rá szükség ? És még rengeteg felhasználó (hívő ?) is volt, akik fennen bizonygatták hogy az bizony tényleg felesleges, minden szép minden jó ? Itt is ugyanez megy. Habár amíg azok a fontos dolgok hogy "röccen-e" a telefon a home képernyő húzkodása közben és hogy milyen gyorsan jön be a tárcsázó, meg a kontakt lista, meg hogy döccenés nélkül lehessen scrollozni az sms-ek között, lehet hogy minden más funkció valóban felesleges.....Olyan ez mint egy rossz vicc, de nem tudok nevetni. Ez a telefon habár a hardvere az árához képest valóban jónak mondható, funkcionálisan és alkalmazások területén sajnos igen gyenge, és tele van hiányosságokkal és korlátozásokkal.

    [ Szerkesztve ]

    Nash

Új hozzászólás Aktív témák