Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz SQX_Barto #1648 üzenetére

    Szívesen :)

    Nem akarok szolgáltatós telefont venni, ha egy mód van rá.
    Csak nem mindegy, hogy 35 vagy 45 a telefon...

    Igen, ez tény. Nem mindegy azért, hogy mennyi az annyi. Csak ugye, ahogy mondani szokás ingyen ebéd nincs :) Oka van annak, hogy miért adják annyival olcsóbban, vállalnod kell megkötéseket, rizikókat.
    Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy lehet sokkal drágább függetlenül a telefon (bár nem mindig, van amikor kevés a különbség), de ha éppen cserélni akarok akkor inkább várok, spórolok még, mint hogy szolgáltatónál megvegyem. Bevallom, 1-2x én is elcsábulok gondolatban, hogy jajj kéne, meg jó és elérhető árban van, de visszarántom magam :D Meg az se utolsó szempont, hogy a független készülék sokkal jobban tartja az értékét, ha a későbbiekben pl. el akarod adni.

    Bár kicsit még filózok az Android vs WP8 témán.
    De valamiért WP szimpibbnek tűnik.

    Ezt az utat én is megjártam/megjárom. Mindkét rendszer jó, csak ugye a választásnál a legfőbb szempont a te használati szokásod (inkább). Androidnak az előnye az, hogy ezzel a rendszerrel olcsóban tudják adni a gyártók a telefonokat, viszont a hátránya, hogy ha igazi, valódi fluid élményt akarsz, akkor bizony ugyanúgy borsos telefon kell az android alá, mert ehhez sajnos eléggé hardver éhes tud lenni -amit a mai napig nem értek-. Bár szerintem ebben bőven benne van a gyártók keze, nem az andorid fejleszőinek.
    Viszont az előnye a sok app és a szélesebb körű felhasználás, de egyben ez a veszélye is. Elég egy bénázó app fejlesztő és képes megfektetni a telefonod a szoftverével.

    A Windows Phone-nak viszont kijön az az előnye, hogy zárt rendszer és ezáltal sokkal jobban optimizált, gyorsabb és az appok jobb bevizsgálás alá esnek és minden telefonon szinte már tökéletesen fut gyorsaságra. Ennek a hátránya viszont az appoknak a száma és mivel "kényesebb, időigényesebb" rá a fejlesztés, több a fizetős app.
    A gyorsaságnak és stabilitásnak viszont ára van, minden készülékben kell fizetni WP8 felárat. Igaz, ez most az 520 esetében talán annyira nem mondható már el, de épp ez is volt a célja a nokiának, hogy árban is ellenfelet állítson az androidos készülékeknek. Amit a Windows Phone-ról még tudni kell, hogy sajnos még nincsen kiforrva úgy, mint pl egy android. Ez talán köszönhető annak is, hogy nincs még akkora tábora. Talán ez a 8.1-el változik és lassan beindul.

    Én személy szerint azért húzok inkább a WP felé, mert nekem számít az, hogy a felület és a programok gyorsak legyenek, stabilak és szerintem -legalábbis nekem- emberközelibbnek hat. Nagy appos meg sose voltam, amiket használok meg a WP-re is elérhetőek és sokkal jobban futnak, mint droidon.

Új hozzászólás Aktív témák