Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Tegnap megérkezett az asszonykám 520-a, azóta elég sokat nyúztam már (a telt:))

    Első benyomás, tapasztalatok, kérdések:

    - ez is, mint eddig minden Nokia telefonom, nagyon profi minőségű, árához és kategóriához képest fényévekkel veri a konkurenciát. Megnyomkodtam egy jó pár másik hasonló kategóriás telt, hát, össze se lehet hasonlítani. Még a Sony úgy ahogy, de a a Samsung, és a többi távol keleti gyártó. Arról nem is beszélve, hogy 50e forint körük az összes Samsung, HTC, Huawai, de még a Sony is, olyan "tinitelefon" minőség, hogy siralmas. Ellenben itt egy Lumia 520, ami feketében akármelyik üzleti megbeszélésen kikerülhet az asztalra, de rápattintva egy piros, kék, sárga hátlapot már kimondottan fiatalos, fehérrel pedig minden hölgy kezében elegánsan mutat:) Az első olyan tel, amit magamnak (rég nem középiskolás kölyök vagyok) megvennék, úgy 100e forint körül van (leszámítva a többi Lumiát), vagyis egyszerűen vicc. Ha nagyon akarnám, ki tudnám fizetni, de elvi kérdés, hogy ennyit, sőt, még felét sem, nem adunk telefonra:)
    Egy szó mint száz, elképesztően jó ez a Nokia Lumia 520

    - WP 8: nekem baromira bejön. Nagyon szoknom kell még, főleg, hogy nem is én használom, hanem asszonykám, akinek még jobban szoknia kell, eleve kicsit kevésbé fogékony az ilyesmire, de elsőre szinte csak pozitív mindkettőnk tapasztalata. A csempék nekem nagyon bejönnek, és bőven elegendő, szerintem mindent tud, amit mi elvárunk egy telefontól. Használni is nagyon jó. Sokkal gyorsabban tanulom, mint amikor először használtam droidot. Lesz még itt jó pár kérdésem, de mint írtam, még ismerkedem.
    Továbbra is olyan érzésem van, hogy ma már a droid elsősorban tiniknek való, akik azzal szeretnek dicsekedni, hogy má 8 magos a proci, két kiló rammal, és már olyan vga van benne, amire aktív hűtés is kell, sőt, abból is kettő, hogy jó legyen az 5"-es fullHD és ne "rángasson" a játék:) Aztán ha valahogy sikerül egy kisebb robogó árát kisírni és leszurkolni a telért, telefonálásra már nem futja, így max megcsörget valakit, hogy hívja már vissza. Persze jó a droid is megfelelő vassal, de annak, akinek egy megbízhatóan működő, gyors, minőségi telefon kell, kiváló gyártótól, kiváló minőségben, elképesztően jó áron, annak most a Lumia 520 a best-buy. Persze ez lehet majd öngól is, mert max a 720 szintjéig lehet érdemes elmenni, így viszont ki költ majd drágább telre? Ráadásul ezt nem kell félévente lecserélni sem. Ez persze erősen szubjektív, saját vélemény.

    - nagyon esélyes, hogy veszek magamnak is egyet. Elsőre csak az előlapi kamera hiányzik, mivel viszonylag gyakran van Skype, és ott nagyon jól jönne. Szemezek a 720-al, de sokkal drágább, nem hiszem, hogy megéri. Az 520 kijelzője nekem tökéletesen megfelel. NFC nem hiányzik, az iránytűt nem tudom még?, villanó nem lenne rossz.

    - kérdés: 1) elég old school asszonykám ebben, kell neki egy kis idő, még megbarátkoznak. Hogy lehet a telefon részét, pontosan a névjegyzéket régi telefonos stílusban használni? Egy kontakt, egy szám, semmi fb, gmail, skype, stb. Kikapcsolom a fiókokat, és pl. a most regisztrál live fiókot hagyom csak, és ott megadom a tel számokat?
    2) a wifit érdemes kikapcsolgatni, vagy maradhat bekapcsolva, esetleg érdemes az takarékos üzemmódot bekapcs?
    3) otthon hálózatot el lehet érni, NAS-ról streamelni?
    4) milyen élő csempés időjárás-alkalmazást ajánlanátok, ami jó és normálisabban néz ki, mint az időképé

    Ja, és tegnap érkezett tel Black-el jött, nem talál semmilyen frissítést a tel (Vodafone).

    Köszönet!

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák