Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old rocker

    veterán

    válasz formula01 #8114 üzenetére

    Jelenleg egy céhetest/nokia 700-ast használok az 520-as mellett. Mint ismeretes, a Nokia Annna - Belle - (Carla) szoftver ráncfelvarrásai az androidot próbálták meg koppintani; a "bedolgozók" csináltak egy "andromenü" nevű applikációt is. A cél az volt, hogy még a nagymama seggét is egy koppintással elő lehessen csalni a kezdő kijelzők valamelyikére. A görgetés is horizontális volt, csak éppen jóval darabosabb, mint pl. az ASUS fonepad-on.
    A feleségemet ugyanis h. évfordulóra a tablet jellege miatt egy ilyen androidos ketyerével ajándékoztam meg.

    A lényeg itt is ugyanaz: van öt kezdő kijelző, amit aztán szépen tele lehet pakolni gyorsindításokat szolgáló ikonokkal, widgetekkel. Az alkalmazásokat egyébként a menüben lehet elérni, a WP egy soros, betűrendi, vertikális felsorolásával ellentétben szintén betűrendi, de "rácsos" ikonelrendezéssel, horizontálisan besorolva. Az eredmény pl. az ASUS-on: kettő és fél kijelzőnyi, rácsos elrendezésben kell kiválasztanod a megfelelő applikációt, vagy - ha kint van valamelyik kijelzőre rakva, akkor ezek görgetése után találhatod meg.

    Korábban a symbiánnál a rácsos elrendezést szoktam meg; részben a gyári ikonok felhasználásával, részben saját igényem szerinti elnevezéssel (pl. kommunikáció, navigáció, multimédia stb.) magam alakítottam ki egy rácsos elrendezésű főmenüt 12 mappával. Ezekbe szórtam bele az appokat.

    A Lumia az első napon baromi szokatlan volt.

    Most, két hónap eltelte után azt tudom megállapítani, hogy mind az androidot utánzó Belle, mind maga az Android túlbonyolított, túlcsicsázott a WP oprendszeréhez képest; a leggyakrabban használt alkalmazásokat egy kezdő kijelzőre kirakva, illetve egy egysoros vertikálisan görgethető menübe betűrend szerint berakva jóval egyszerűbb megtalálni és indítani, mint az androidos rendszerben. Ha koordináta rendszerben gondolkodsz: androidnál függőleges és vízszintes koordináták alapján keresel, itt csak függőlesen.

    Tapasztalatom szerint a kis Lumia gyorsabban is bootol, gördülékenyebb, gyorsabb, mint az ASUS Fonepad az androiddal. Közhely, de igaz: egyszerűbb, de nagyszerűbb.

    Végső konklúzió: ha áprilisban lehetett volna WP8 rendszerű, 7 inches telefont, azaz tabletet, fonepadot kapni, a mostani tapasztalataim ismeretében WP rendszerű, nem pedig androidos gépet vettem volna a feleségemnek. Jómagam pedig, mivel a feleségem androidját is én "lőttem" be és időnként használom is, mindörökre a wp8 mellett döntöttem, nem kellene helyette android. A ráncfelvarrott symbiánt se szívesen használom már, néhány applikáció windózos változatát örömmel üdvözölném, de nekem nem kell más. S aki hezitál, android vagy WP(, azoknak csak azt tudom tanácsolni, az utóbbi mellett döntsenek.

    Ha esetleg a L520-ra esik választásuk, arra nagyon vigyázzanak: az öthuszasnak van egy nagy hibája: sajnos kurvajó kis telefon.

    [ Szerkesztve ]

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Új hozzászólás Aktív témák