Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old rocker

    veterán

    válasz muratomi1 #9251 üzenetére

    Tudod, írtam ezt már egyszer - az E52-es tündöklése és kvázi bukása alatt - az E52-es topikban már átéltem ezt a jelenséget. Nevezetesen azt, megveszi olyan a telefont, akinek még a csattogós szárnyú tologatós falepke lenne való, - nem az itteni, mostani precedensek elkövetőivel személyeskedek ezzel - hazaviszi, kicsomagolja, bekapcsolja, aztán nekiesik a pécének, hopp, itt a topikja és kérdezi a primitívebbnél primitívebb, dedósnál dedósabb dolgokat. A prímet az az úriember vitte, aki SOS megkérdezte, sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hol lehet ezen a telón a kijelzőt feloldani?
    Sok év frusztráltsága tett ilyenné és ha belegondolsz, van benne némi érthető is. Azon felül, hogy bele se néz a telefon leírásába, tojik rá, hogy a Nokia telenyomta már az E52-est is leírással, animációval, tippekkel, trükkökkel, még csak a legkisebb igény sincs meg az illetőben, hogy empirikus eszközökkel fedezze fel a telefonját. Amikor valaki erősítgeti, hogy neki a beállítások ALATT nincs ALKALMAZÁSOK menü, hiába írják neki többen, jobbra lapozzon, ott van, még akkor is erősítgeti, márpedig KETTEN is nézik és neki NINCS a beállítások ALATT alkalmazások...
    Vegyünk pl. engem. Sosem voltam spíler a telefon szoftvereinek rejtelmeiben, a szignózásban stb. De, amikor megvettem az E52-est, töviről-hegyére átnéztem, melyik menüpont, alkalmazás alatt mi a francot csinál a telefon. Autodidakta módon jöttem rá sok mindenre, ehhez sok segítséget kaptam azoktól, akik profik voltak a symbián szoftveres rejtelmeiben. Ennek következtében viszont egy jól képzett júzer lett belőlem és nagyon-nagyon sokat segítettem a kezdőknek. De egy idő után elkezdtek bosszantani az olyan jellegű kérdések, amiket naponta ötször tettek fel, jólehet két hozzászólással előtte 10 hozzászólás foglalkozott vele pro és kontra; valamint a hun löhet bekapcsóni a telót? jellegű kérdések.
    Én is szoktam baromságokat kérdezni. Az is előfordul, hogy az embernek leblokkol az agya és a betyár istennek nem talál meg valamit a telefonon, amit már régen használt. Szóval különbséget igyekszem tenni a bocs, sietek, nem találom, a nagyon eldugott dolgokat keresők és a lusta f@szkalapok között, akik megveszik, hazaviszik, aztán minden sz@rt itt kérdez meg. Ezeket agyelszívó vámpíroknak, mások gondolatain élősködőknek tekintem.
    Végső konklúzió: időnként ezért szoktam pikirt lenni.
    A másik felvetésed: ezen már volt több vitám, moderátorral is. Természetesen törekszem arra, hogy több hozzászólásnál használjam a szerkesztést. De egyrészt átláthatóbb, ha közvetlen reflektálok az adott hozzászólásra. Másrészt sokszor szoktam pl. montírozás közben ide-oda kapni, amíg a vágóprogram összeszámol egy anyagot. Gyakorta szólok hozzá ilyen maratonit, ehhez pl. nem fogom hozzákapcsolni azt, amit kiszemeltem, hogy válaszolok rá.

    P.s.: Azt ne felejtsem ki, hogy néhány hozzáértő fórumtárs fáradtságos munkával, szabadidejét nem kímélve megcsinálta - egyedülálló kezdeményezésként - az összefoglalót a kezdő tulajdonosoknak a leírást, összefoglalót a leggyakrabban ismétlődő kérdésekről, itt virít a topik tetején. Dehát egyszerűbb napjában hatvanszor megkérdezni ugyanazt, mint beleolvasni. Ez egyfajta "nagy ívben lesz@rom más segítő szándékát", én lusta vagyok magatartás. Szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Új hozzászólás Aktív témák