Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz flash- #37350 üzenetére

    Fosguriga, mert a Samsung erélyesen tojik a frissítésekre és képtelen működő ROM-ot kiadni. Nem csak ezen a telefonján, hanem nagyjából az összesen. Az S2, S3, S4, S5 és Note vonal persze kicsit több figyelmet kap, de a környeztem tele van ilyen telefonokkal és a Google-höz képest összehasonlíthatatlanul sokkal trehányabb ROM-okat ad ki ezekre is. Pedig ezek már jóval drágábbak a Nexus cuccoknál.

    Az előző telefonom egy Motorola Defy volt, azon is fosguriga, bugos, szar rendszer volt, már rég itt volt a sokadik Gingerbread frissítés, mikor kinyögtek rá egy nyomi Froyo-t és közölték, hogy ennyi volt, nincs több update. Azon is ezernyi (egyébként használható, stabil és gyors) custom ROM-ot hajtottam, működött, sosem fagyott le, de azért ettem a kefét rendesen, hogy ezzel nekem kellett foglalkozni, ahelyett, hogy a gyártó tette volna meg.

    Nonszensz, hogy veszel valamit és teljesen használhatatlan amíg el nem olvasol egy rakás mélyvíznek számító leírást arról, hogy miként rootold, CWM, kernel csere, ROM csere, stb...

    Nekem ezzel nincs gondom, megoldom, de akkor is idegesít. Ott van a 2012-es Nexus 7-em, mindig hamar megkapja a frissítéseket, gyors, jól optimalizált, sosem fagy le, sosem prüszköl, sosincs baja, pedig mikor megvettem még 4.1 volt rajta, azóta felment rá vagy 6 update és soha egy factory reset nem kellett neki. Mióta itt az új (2013-as) modell, csak azóta még 3 frissítést kapott. Nincs elfelejtve, nincs leszarva.

    Amúgy meg 250 dollár az újkori ára. Én anno 40 ezer forintért vettem a Telekomtól (tőlük vettem az SGSA-t is, nagyjából ugyan ennyiért). Összehasonlíthatatlanul más a kettő. A független új Nexus 7 megjelenéskori ára itthon 70-80k, míg az SGS Advance is ennyi volt, emlékszem. Akkor milyen árbeli eltérésről beszélünk?

    Ha még ma felrakok egy mindent megverő ROM-ot, ami atomstabil és iszonyat gyors, akkor is csak gy fosgurika lesz ez a telefon, mert a gyártó leszarta, hogy én pénzzel gyarapítottam őket és a garanciát kockáztatva, utánaolvasva, időt rászánva nekem kell megjavítanom.

    Mintha a vadiúj szalonból kihozott autómban nekem kéne szétszednem a motort, mert tele lenne gyártási törmelékkel a trehány munka miatt és a garanciális márkaszerviz is elhajtana vele a p*csába, hogy máshol sírjak emiatt.

    [ Szerkesztve ]

  • ZPKing

    tag

    válasz Stauffenberg #37349 üzenetére

    Tudom hogy nem lesz egyik rom sem 100%-os de olyan amibe nincs hang hangerő hiba felvétel után 2-3 sec szünet wifi hiba ezek ne lennének az már jó lenne.

  • Acef

    addikt

    válasz ZPKing #37352 üzenetére

    Hi Stauffenberg!

    Amennyiben tenni szertnél a dologért, akkor olvasd el a blogomban lévő leírást, és csináld végig (feltéve, hogy nem P-s a telefonod).

  • scyllarus

    veterán

    válasz Stauffenberg #37349 üzenetére

    A Skate-re anno volt bugmentes, gyárin alapuló rom. Sőt, a CM romban sem találtam hibát. Az Advance-on meg a gyári repart + Fmod is hibátlan volt.
    A Samsung gyári romok valóban nem túl acélosak. Akárcsak a többi gyártóé... Sonys ismerőseim pl. a falat kaparták, amikor csúcskészülékekre olyan frissítéseket kaptak, hogy gyakorlatilag használhatatlan lett a készülék.

    "Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

  • flash-

    veterán

    válasz Stauffenberg #37351 üzenetére

    Sajnos nem a samsung az egyedüli aki nem javítja ki a SW hibákat,nem ad megfelelő supportot.
    Nos az igaz hogy ha a dolgot ilyen szempontból vizsgáljuk akkor nehéz jó szavakat találni,de így kollektiven emiatt kijelenteni hogy fosguriga nem biztos hogy helyes,mivel más szempontól(technikailag) jó ár-érték arányú telefon.

    ". Akkor milyen árbeli eltérésről beszélünk?"

    az árak sok mindentől függnek.Nyilván nem fogom átbogarászni mind3 szolgáltató összes csomagját,hisz nem tudom neked milyen van,de ha megnézzük egy árkereső oldalon láthatjuk hogy a legolcsóbb helyen az S advance 49.950 forint,még a legolcsóbb nexus 71.900 forint
    ez több mint 20 ezer forint különbség ami már nem elhanyagolható.

    Kevés a tökéletes gyártó,mondhatni nem nagyon van főleg ha ezt az árkategóriát nézzük.
    De amennyivel több sw gond van a samsunggal,annyival több hw probléma van más gyártóknál.
    Nem egy nem kettő szervízestől tudom.
    Magam részéről inkább veszek egy jó HW -val ellátott telefont,amire majd magam rakom fel a kiválló moddolt romot(lást Fmod) vagy optimalizálom a romot.
    Ez van,aki még nem vett samsungot az elsőre benyeli,de sokan ezzel együtt tudunk élni.

    De nem is feltétlen kell más romot feltenni.
    Felteszel egy cocore 8.6 kernelt és rá se fogsz ismerni a telefonra, már az maga sokat dob.

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

  • scyllarus

    veterán

    válasz flash- #37355 üzenetére

    Ez így van, sajnos szinte minden telefont mókolni kell/érdemes utólag. És a szoftveres gondokra többnyire létezik megoldás, a hardveralapúakra nemigen. Nem véletlen, hogy újra középkategóriás Samsungot vettem az Advance után, ráadásul mindkét esetben 2-2-őt (az asszonnyal együtt cseréltem mindkétszer. Ő aztán ellene van minden belenyúlásnak, nem is ért hozzá, mégis ezzel a minimális módosítással elégedett volt a telójával. Az Advance-ok a gyerekeknél szolgálnak tovább, nem kerültek eladásra)

    "Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz flash- #37355 üzenetére

    Mivel a 2012-es Nexus 7 már nem kapható hivatalosan (leváltotta az új 2013-as kiadás), ezért amit árgépen találsz, az mind beragadt raktárkészlet. A hivatalos, megjelenéskori árat kell figyelni, ebben pedig a független Advance nagyságrendileg azonos a 16 GB-os független Nexus 7-el (az akkorival).

    Amúgy jó pillanataiban én is csípem ezt a telefont, nem rossz ez. Csak fosguriga amiért gyári ROM-al ennyire gáz. Az összes bajom csak az, hogy az ember vesz valamit 50k körül és dobozból kivéve nem működik. Egy barátom vett egy ennél picivel olcsóbb Nokia Lumia 520-at, az hasít, sosem fagy le, baromi jól van optimalizálva. Csak nekem a Windows Phone nem jön be. De érdekes, hogy ott a hardver és a szoftver is szépen kéz a kézben jár.

    Nem szeretem megvédeni egyik cuccomat sem a nyilvánvaló hibáival szemben. Ha fényképezőgépet, autót, kerékpárt, laptopot, mobilt, bármit veszek és annak van egy nyilvánvaló hibája, akkor nem kelek a védelmére csak azért mert egyébként házilag barkácsolva elhárítható a probléma.

    Az Advance esetében meg is fogom ejteni a ROM cserét, ez nem kérdés. De ez nem fog azon változtatni, hogy a Samsungot görénynek tartsam és ezt a telefont pedig egy problémás darabnak. Te és én akármennyire vágjuk a témát egy ROM cserénél, a userek 90%-ka viszont nem, még egy leírás alapján sem, mert olyan szavakkal van tele minden mondat amit nem értenek. Az Androidnak meg az lenne a lényege, hogy haladó informatikai tapasztalatok nélkül is elboldogulj vele.

  • scyllarus

    veterán

    válasz Stauffenberg #37357 üzenetére

    "Az összes bajom csak az, hogy az ember vesz valamit 50k körül és dobozból kivéve nem működik."
    Ebben tökéletesen igazad van. A baj csak az, hogy más gyártótól sem vehetsz olyat, ami teljesíti ezt az egyébként teljesen magától értetődő elvárást. Sőt drágább telóknál sem. Sajnos a világ most ilyen, nem a legjobbat kell kiválasztani, hanem a legkevésbé rosszat...

    "Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz scyllarus #37358 üzenetére

    Ez nem teljesen igaz. Minden platformon megvannak azok akik rendszeresen adnak ki frissítéseket, bugfixeket és nem hagyják el a vásárlókat, hanem a megjelenés után akár 2 évvel is foglalkoznak velük.

    Windows Phone esetében a Nokia, ki más. Androidon főleg a Google ilyen, míg iOS-en az Apple tart rendet. Utóbbit leszámítva azért a másik kettőtől kapsz átlag pénztárcából megfizethető eszközöket is és a prémium érzet (már ami a sűrűn érkező frissítéseket és a panaszok meghallgatását illeti) nem marad el. A 230 dolláros Nexus 7 szerintem pont nem egy drága kütyü.

    Eredetileg nem akartam Nexus 7-et venni, csak jó áron hozzám vágta a szolgáltató. iOS-re akartam áttérni, mert már kiábrándultam az Androidból, de ez helyre tette a becsületet. Tisztességesen összerakott, korrekt gép és annak ellenére, hogy 2012-es és most 2014-et írunk, még mindig támogatva van.

    Nem is tudom mi éppen az Advance új, aktuális verziója, talán a Galaxy S4 Mini (amíg nem jön az S5 Mini), ami hivatalos Samsung garanciával, függetlenül épp úgy 100k mint egy Nexus 5, de szolgáltatótól kb azonos havidíjú csomagokat nézve is eléggé hasonló árban vannak. Vicc. :)

  • flash-

    veterán

    válasz Stauffenberg #37359 üzenetére

    "A hivatalos, megjelenéskori árat kell figyelni, "
    mostani érték a lényeg.az hogy pár éve mi mennyibe került kutyát nem érdekli már.Azzal pedig a legtöbben eleve képben vannak hogy ha megjelenik egy telefon érdemes várni az áresésre mert általában magas áron indulnak

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz flash- #37360 üzenetére

    "mostani érték a lényeg"

    Nem sokat változtat a lényegen. Pontosan hozza azt amit a többi gyártó ennyi pénzért, azaz nulla supportot a gyártó részéről, meg egy összegányolt szar gyári rendszert.

    Mondjuk vicces, tavaly 47k pénzért vettem szolgáltatótól, most nézem ugyan abban a csomagban már 51k. Teljesen logikus, hogy háromnegyed év alatt nem, hogy nem csökken, hanem egyenesen nő egy ilyen telefon ára.

    Pedig egyébként szerintem igazán nem nagy kérés az, hogy aki nem akar 100k+ pénzt költeni egy mobilra, az kaphasson szelídebb hardverrel egy jól optimalizált valamit. Semmire nem megy az ember az erős hardverrel ha közben a szoftver szar. Illetve megy... ha nekiáll mókolni, babrálni, barkácsolni, ami nem gondolom, hogy bárkitől is elvárható dolog. Akkor sem ha ért hozzá.

    Ha veszel egy konyhai mixert, legyen az bármilyen olcsó (vagy jelen esetben középkategóriás), akkor is görénység lenne, hogy túl lassan pörögnek a pengék, amíg szét nem szeded és neki nem állsz forrasztani meg az elektronikával babrálni. Ez pontosan ugyan ilyen. Amíg a Samsung ezt megteheti egy mobillal, addig nem csinálhatja a konyhagépeivel... talán mert egy feldühödött háziasszonyt nem azzal b*sztatják a társai, hogy fogja be a száját és inkább kezdjen babrálni az áramkörökkel, mert ha nem, akkor "user error".

  • flash-

    veterán

    válasz Stauffenberg #37361 üzenetére

    ez ilyen dolog
    aki jó okostelefont akar annak a zsebébe kell nyúlni vagy valami használtat nézni.

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

  • Csori72

    aktív tag

    válasz Stauffenberg #37361 üzenetére

    "Az összes bajom csak az, hogy az ember vesz valamit 50k körül és dobozból kivéve nem működik"
    ha nem működött miért nem vitted vissza és cseréltetted ki???
    apróságokat nem kellene elfelejteni. bármilyen okos telefon is, de TELEFON! telefonálni, sms.t írni, emailt küldeni fogadni, mms-ezni pedig akármelyik romal lehet! akár a gyári 2.3.6 akár a 4.1.2-t nézzük. a gyártó teljesítette a feladatát, azt tett a dobozba amit vásároltál ... TELEFONT!
    hjahh h akad rajta a GTA és egyéb játékok az amőbán kívül, sztem kicsit se jogos a reklamáció! nem 50-60E Ft.-ér kell telefont venni, de még csak nem is 70-80-ér, hanem nem kell sajnálni ki kell csapni a pultra 200E-t és úgy válogatni!

    ha vlki vesz 1 PC-t v 1 laptopot, megvan neki 50-60 pénzből, az miért nem háborog, h a legújabb, legjobb grafikájú játékok nem futnak rajta??? ott belefér, h azért az árér ahhoz fér hozzá?
    "ha veszel 1 autót", "ha veszel 1 konyhai mixert" ... ha nagyanyámnak töke lenne ő lenne a nagyapám.

    elég necces bemenni 1 fórumra ahol az emberek szeretik a telefonjukat, tettek érte h ha a gyári rendszer nem volt megfelelő akkor is jóvá tegyék azt ... és sározni ezerrel.
    meg kell venni a Z1-t (lassan már a Z2 is elérhető), v ha nagy a mérete akkor a Z1 Compactot ... se nem samsung, se nem gyenge hardver és boldogság van.

    [ Szerkesztve ]

    ..:: 1+TTTTT ::..

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Csori72 #37363 üzenetére

    Élvezed a demagógiát mi? Vicces egy olyan topik nevében kikérni a véleményt, amelynek a lakói rendszeresen elüldözik és burkoltan lehülyézik azokat, akik nem akarnak custom ROM-ok telepítésével egy normális telefonhoz jutni. Honnan tudom? Én sem először fejtettem ki ezt a véleményem itt, tavaly nyár óta van meg a telefon és azért vissza-vissza térek olvasgatni.

    "ha nem működött miért nem vitted vissza és cseréltetted ki???"

    Játszhatod a hülyét, csak nem érdemes. Te is tudod, hogy mi a probléma a telefon gyári ROM-jával. Hiába cserélik, egy másik szart kapsz.

    "a gyártó teljesítette a feladatát, azt tett a dobozba amit vásároltál ... TELEFONT!"

    Mondjuk ennek akkor lenne értelme, ha nem egy OKOSTELEFONRÓL lenne szó, amit közel sem csak az alapfunkciókra használsz. Majd a következő televízió vásárlásodnál kilopom a távirányítót a dobozból, aztán végigröhögöm a picsogásod, hiszen az ős-televízióhoz nem kellett távirányító, neked se kelljen, állj fel szépen és menj oda hozzá csatornát váltani. :)

    "hjahh h akad rajta a GTA és egyéb játékok az amőbán kívül, sztem kicsit se jogos a reklamáció!"

    Mondtam én ilyet? Reklamáltam erre? Egy darab játék sincs a telefonon, nem is érdekel.

    Mindegy, inkább hagyom a francba. Látszólag ez a topik nem arról szól, hogy mindenkinek lehet véleménye. Itt alapvetően az a módi, hogy aki nem szeret babrálni és barkácsolni a telefonjával az jobb ha eltakarodik a bánatba, hát még ha esetleg negatív véleménye van a megvásárolt cuccról, akkor főleg. Felőlem meg aztán lehet hemperegni a fogyasztói társadalom trágyájában, felőlem örülhettek magasba tartott kézzel, hogy 50k pénzért csak szart kaptok amit nektek, saját időtök és energiátok felhasználásával kell helyre hoznotok, mert a gyártó tojik rátok. És miért tojik nagy ívben rátok? Mert így is megveszitek és aki esetleg azt meri állítani egy fórumon, hogy neki nem tetszik, azt is jó messzire üldözitek.

    Örüljetek!

    Szerk: Amúgy a múltkor is jöttem a topikba kérdezni, ROM-ok kapcsán. Akkor éppen nem fikáztam, csak a ROM és kernel cseréről diskuráltam. Érdekes, akkor nem csíptem senki szemét. :) Az imént is kifejtettem, hogy az előző telefonjaimat is széthajtottam custom ROM-okkal, nekem ez nem akadály, más kérdés, hogy halálosan unom és sosem szerettem, nekem ez kényelmetlen. Lehet ráizgulni ilyesmire... de nem én leszek az. Megcsinálom muszájból, de a következő telefonomra inkább fizetek kicsit többet, csak legyen rendes terméktámogatás... nagy kár, hogy az olyan tutyimutyik miatt, mint TE nem adnak a gyártók rendes supportot csak azoknak akik a méregdrága cuccokat megveszik. Néha még nekik se...

    [ Szerkesztve ]

  • scyllarus

    veterán

    válasz Stauffenberg #37359 üzenetére

    "Ez nem teljesen igaz. Minden platformon megvannak azok akik rendszeresen adnak ki frissítéseket, bugfixeket és nem hagyják el a vásárlókat, hanem a megjelenés után akár 2 évvel is foglalkoznak velük."
    Ez igaz. De milyen frissítéseket adnak ki? Olvastad, amit a Sonyról írtam? A tulajok jobban jártak volna, ha nem kapnak frissítést. :) És nem egy modellnél, nem egy frissítés volt ilyen.
    Nokia: nekem sem jön be a WP GUI-ja, így azt nem próbáltam. De szintén van ismerősöm, aki napi szinten panaszkodik arra is. Fagy, akad, elállítódik. És ott nehezebb is mókolni.
    Az Apple-t hagyjuk, ott is van panasz bőven, bár ott mindegy, mert az alap rendszer annyira használhatatlan, hogy azzal csinálhatnak bármit később, rosszabb már nem lesz... Mielőtt IOS-ra akarnál áttérni, azért egy félórára vedd kézbe, és próbálj ki rajta pár egyszerűbb, mindennap használt funkciót. Én akkor már falhoz akartam vágni.
    Ismétlem: sem a Samsung, sem ez teló messze nem hibátlan, de máshol sem láttam jobbat, sőt. Az Expressem viszont tökéletes gyári ROMmal, ezért vettem ezt, mert én is ráuntam a mókolásra.

    [ Szerkesztve ]

    "Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

  • Csori72

    aktív tag

    válasz Stauffenberg #37364 üzenetére

    már van távirányítós TéVé??? :Y :Y :Y

    a dobozból kiveszed 2.3.6 ... qrrwára nem hiszem el, h az a rom fagyott az advance-on! azért sem mert én is használtam azzal a telt.

    "Vicces egy olyan topik nevében kikérni a véleményt, amelynek a lakói rendszeresen elüldözik és burkoltan lehülyézik azokat, akik nem akarnak custom ROM-ok telepítésével egy normális telefonhoz jutni."

    én is elég sokat olvasom a topicot, de itt aztán senkit nem néztek még hülyének. talán 1-2 kivétel (mindig ugyanaz a név!!!), de az ő hsz-a már aut moderálásra is kerül, mert csak a xarr ömlik a billentyűjéből.
    nem nézünk senkit hülyének ha nem használ customot, de JB-re az a legtisztább, legésszerűbb megoldás! persze JB-t se kötelező használni! ha nem kell custom lehet használni a 2.3.6-ot ... azzal is megszűnnek a fagyós bajok.
    délelőtt 11 óta ecseteled mekkora fostalicska az advance + a samsung + az összes. ennyi idő alatt felrakhattál volna Fmodot, és elégedett lennél mint az a párszáz ember aki használja. és bőven sokan vannak köztük akik nem akartak customot rakni! ...bár az Fmod nem is az!
    fel lehetett volna rakni akár a 2.3.6-ot is.
    de lehetett volna venni is másik telefont.

    [ Szerkesztve ]

    ..:: 1+TTTTT ::..

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Csori72 #37366 üzenetére

    Hogyne, rakom is vissza rögtön az 1.5-öt is, az volt ám az igazi!

    (#37365) scyllarus: Bugok mindenhol vannak, csak az egyik gyártó tojik rá, addig a másik javítja. Apple telefon is van sok a közvetlen környezetemben, senki nem panaszkodott még, hogy egy felfedezett hibát ne javítana ki az Apple. Ugyan ez igaz a Nexus cuccokra, amikkel ugye nekem személyes tapasztalatom van. Nem kell ferdíteni és azt mondani, hogy mindenhol ez van. Az SGS Advance egyetlen egy nyomi frissítést élt meg, az is teljesen szar. A Nexus 7-em meg csak amióta megvan már 6 frissítést kapott OTA módon, csak egy gombnyomás, Wi-Fin lejön, települ, újraindul és kész. Sosem volt rajta factory reset és még mindig stabil és gyors. Újkorában és később is eléggé egy árban voltak... szóval semmi értelmét nem látom védeni a Samsung telefonját.

    Mindegy, nem vitatkozom tovább. Nem a custom ROM-al felturbózott, kiokosított telefont fikázom, hanem a gyárit, illetve a gyártónak a pökhendi szarrágó magatartását. Meg azt, hogy egyesek teljesen megfelelőnek érzik, hogy a gyártó tojik a fejükre... nekem ez felfoghatatlan.

  • vazzz

    őstag

    Szerintem meg tegyünk pontot ennek az eszmecserének a végére.
    Mindenkinek igaza van. Tény, hogy a Samsung tojik a frissítésekre, de amit kiad, az sincs optimalizálva. Ezzel a ténnyel nem lehet vitatkozni. Más gyártók is ugyanezt teszik. Jelenleg nem sok google telefon van a piacon, ezeket nem nehéz optimalizálni, ráadásul ott a presztizs. Ha a google le akarná fedni a piacot minden árszegmensben és kategóriában, ugyanezt tenné. Támogatná egy ideig a csúcstelókat, aztán tolná az új szériát. A probléma az árakkal van. Sok embernek 50k fél havi fizetése, és ennyi pénzért még nem lehet minden igényt kielégítő telefont venni normális supporttal és szervízháttérrel, főleg androidos vonalon. Ez szomorú, de sajnos igaz. Aki nem akar ennél többet áldozni telefonra és nem akarja/tudja babrálni, vegyen pl. egy lumia 520-at és problem solved.
    Azt viszont nem értem, hogy miért kell állandóan erőltetni, hogy milyen rossz az android, meg a samsung, meg az egész élet... A gyártóknak az eladásból van profitjuk, nem a frissítésekből. Tudják, hogy az alsó-középkategória a legkelendőbb az ára miatt, úgyis megveszi minden halandó, mert rábeszéli reklámok által, hogy ez kell neki és elérhető áron viheti magával a fészbúkot. Ha mégsem lesz elégedett a user, vesz drágábbat, jobbat. Tehát akkor is nyerő szériában van, ha egyetlen frissítést se ad ki. Persze azért 1-2 semmit érő frissítést kiad, hogy ne érje szó a ház elejét, és ennyi.
    A fenti problémákon egyikünk sem tud változtatni, de vannak lehetőségek, amivel jobbá tehető a telefon. Ha ezzel a lehetőséggel tud/akar élni valaki, akkor tegye, itt kap segítséget. Ha nem akar, akkor váltson. A sírdogálással/fikázással senki nem lesz előrébb.
    Ámen.

  • terra052

    őstag

    válasz Stauffenberg #37364 üzenetére

    ...és egyébként inkább a "fosguriga" verte ki a biztit, mindenkinek magánügye a moddolás I/N.

    werkmania.hu

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vazzz #37368 üzenetére

    "A fenti problémákon egyikünk sem tud változtatni"

    Ezzel nem tudok egyetérteni. Minden gyártónak fontos az imázs, főleg akkor ha egy Samsungról van szó. Ha legyintünk erre és azt mondjuk, hogy teljesen rendben van az átverés, akkor a Samsung örül, hogy fizetett PR szakemberek helyett azok a vásárlók védik meg őt, kiknek egyébként elégedetlenül kellene háborognia.

    Meg nem tudom tudod-e ki az a Casey Neistat, de ő egy teljesen átlagos filmes figura, teljesen amatőr technikával készít videókat, leginkább 4-5 perces dokumentumfilmeket. Ő akkor robbant be a köztudatba, mikor élete első komoly (amúgy 30 perces) videójában azt dolgozta fel, hogy az Apple szándékosan nem vállal garanciát az iPod-ok akkumulátoraira, mondván azok természetes módon használódnak el és nem kötelesek cserélni. Ez annak fényében felidegesítette, hogy csak 1 év garancia volt, nagyjából 1,5 év volt szándékosan az akkuk élettartama és semmilyen módon nem lehetett őket kicserélni, új iPod-ot kellett venned. Lett belőle csoportos polgári per is (ami szintén a videója részét képezte), aminek a nyomán az Apple megváltoztatta a garanciára vonatkozó irányelveit, azóta cserélnek gariban akkut. Mindenhol a világon. Egyetlen ember hangja miatt. Ez még régen volt, bőven az iPhone előtti időkben. Még Facebook sem volt.

    Utálom, hogy az emberek lámák és inkább elfogadják, hogy "ez van". Azért van így, mert nyelitek amit a gyártók a szátokba... adnak.

    "A probléma az árakkal van. Sok embernek 50k fél havi fizetése, és ennyi pénzért még nem lehet minden igényt kielégítő telefont venni normális supporttal és szervízháttérrel"

    Az okostelefonok előtti időkben 50 ezerért olyan telefont kaptál, hogy az már gép volt. És érdekes, akkoriban nem volt olyan elterjedt, hogy internetről tölts le frissítést a telefonhoz, ezért a gyártó alaposan letesztelte a szoftvert, hogy hiba nélkül menjen ki.

    Sokkal silányabb és trehányabb produktumot kapsz 50 ezerért, mint néhány évvel ezelőtt és közben ezt az emberek többsége elfogadja. Sok éve is sok pénz volt az 50 ezer, de cserébe olyan eszközt kaptál ami hiba nélkül működik és nem 1-2 évente cserélgetted, hanem kihúzott 5-6 évet is simán.

    [ Szerkesztve ]

  • terra052

    őstag

    válasz Stauffenberg #37370 üzenetére

    És csak itt reklamálsz, vagy a Samsungnál is, ha már régebb óta szívsz egy egy fosgurigájukkal, vagy mivel?? Mi pont csak megoldást keresünk ezekre a SW problémákra, nem jó helyen kopogtatsz ezzel... Segítek: info@samsung.com ;] OFF vége.

    werkmania.hu

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz terra052 #37371 üzenetére

    A korábbi hozzászólásodra reagálva: Sosem mondtam azt, hogy a custom ROM készítő, illetve modder közösség munkáját nem becsülöm nagyon nagyra! Ők azok akik pofán rúgják a gyártót egy "nesze, így is lehet csinálni" feliratú cipővel.

    De ha nem érted továbbra sem, hogy a Samsungot meg a gyári ROM-al ellátott telefont nevezem fosgurigának, addig tényleg csak annyi látszik az egészből, hogy én idejövök nektek beugatni arra amit szerettek.

  • Imi1981

    veterán

    Nincs véletlen gyári tw launcher cwm zip?Nekem tetszik de a gyári jb-ből kimásolt apk-t nem tudom telepíteni fmodra.Tudom h van olyan fmod amelyikben az van de a legujabb fmodot érzem a legjobbnak és arra szeretném rakni.

    [ Szerkesztve ]

  • Acef

    addikt

    válasz Imi1981 #37375 üzenetére

    :K
    Mappámban, töltheted.
    Root Explorer-el (R/W) a system/app-ba, majd restart.
    (Elvileg menni fog)

    [ Szerkesztve ]

  • Gery1987

    őstag

    Emberek!

    Tényleg jó lenne befejezni ezt a szájkarate dolgot mert csak másokat is felcsesztek (engem nem...jó esetben még röhögök is rajta). Kicsit szánalmas ezt olvasni.

    Sajnos a mai piac nem arról szól hogy egy számunkra megfizethető telefon agyon legyen támogatva és normális szoftver legyen rajta. Én is mikor megvettem 2.3.6 volt rajta és megbántam az első 4.1.2-es frissítést. Azóta többször próbálkoztam. Fmod, CM...most visszatettem a GB-t mert nekem az jön be jobban. Semmi bajom vele, tökéletesen elég számomra. Lassan egy éve használom és meg vagyok elégedve a telefonnal.

    Kár belemenni ilyenekbe de tény hogy annak sincs sok értelme hogy idejön valaki ír egy jó kis "lehúzom a WC-n a telefon mert szar" és tenni ellene meg nem tesz. Hát akkor inkább cseréld le és mindenki megúszik egy idegeskedést mert ilyen offolásokat kell végig nézni.

    Köszönöm!

    "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

  • Acef

    addikt

    Valakinek az aláírásában olvastam:
    "ne etesd a trollt, mert hízik"

    [ Szerkesztve ]

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Elnézést, hibáztam. Mindig elfelejtem, hogy a fórumozok 99%-ka csak azt a véleményt tűri el amivel egyet tud érteni, minden más az csak trollkodás.

    Egyszer egy Androidos topikban azt merészeltem állítani, hogy iOS-en több a minőségi direkt táblagépre fejlesztett alkalmazás. Hú de csúnyán kikaptam.

    A Samsung Galaxy S Advance gyári ROM-al és custom ROM-al is egyaránt fantasztikus telefon és a Samsung teljesen korrekt a vásárlóival, ez egy rendkívüli gyártó, amely azt adja amit az ember egy 50 ezres telefonnál teljesen jogosan megérdemel! Ez az új véleményem, meggyőztetek.

    Már itt sem vagyok, hagyom a topikot folyni a saját medrében. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Imi1981

    veterán

    válasz Acef #37376 üzenetére

    Köszi a tieddel működik !Amit én kimásoltam gyári romból azzal nem ment pedig ugyan így is próbáltam.

  • vazzz

    őstag

    válasz Stauffenberg #37370 üzenetére

    Túlspilázod. Ez csak egy telefon. Nem tudtam, ki az a Casey Neistat, de emlékszem azokra az időkre, amikor nem volt még okostelefon. Meg arra is, amikor még vezetékes telefon is csak pár helyen volt. Az a baj, hogy nem érted meg a mai üzleti modellt, ami mindenre érvényes: profit. Lámának nevezed azt, aki ilyen telefont vesz, miközben Te magad is megvetted. Én tisztában voltam vele, mit kapok ennyi pénzért, ezért nem is zavar, hogy nem tökéletes gyárilag, majd megoldom, hogy az legyen. Te viszont mindenkit hibáztatsz a rossz döntésedért, mert naivan vásároltál, és most társakat keresel az egyszemélyes lázadásodhoz, miközben írod, hogy simán tudnál romot cserélni, hogy jobb legyen... de jobb picsogni és a "bezzeg a Casey Neistat" szöveggel operálni...(Avatarodból ítélve jó fotós vagy, gondolom nem compact 20-50k-s géppel nyomulsz, mert tudod, az mire képes. Ezért nem is értem, mire számítottál ezzel a telefonnal kapcsolatban...)
    Na, mindegy is, további jó lázadozást, én mentem aludni. :R

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vazzz #37381 üzenetére

    "Lámának nevezed azt, aki ilyen telefont vesz, miközben Te magad is megvetted."

    Erre még reagálok mert nagyon bosszantó tud lenni ha valaki nem érti az írott szót. Idézd már, hogy hol lámáztam le azokat akik ilyen telefont vesznek.

    Azokat lámáztam le, akik hagyják magukat átverni és még az igét is hirdetik, hogy ez így teljesen jól van.

    Mindegy, most már tényleg nem folytatom, mert hülye troll vagyok.

  • Acef

    addikt

    válasz Imi1981 #37380 üzenetére

    Imi1981 :) Szívesen.

    Stauffenberg
    Ne vedd zokon ettől a jó kis csapattól, hogy nem osztják(juk) a véleményed.
    Itt a többség szereti a telefonját (amióta meghekkelte), ezért nehezen fogadják ha valaki negatív hangon ír róla, főleg ilyen hangnemben, és ilyen sokat.

    A samuval hiába háborúznál, az egész HU piac kicsi kis morzsa nekik, ... (sőt, az anyavállalatban messze nem a telefon a legnagyobb iparáguk, és nem is a TV, lásd: hajók, autók, stb ..)
    Magyarországon van 2-3 kis koreai, aki igyekszik megfelelni a régiónkban kitűzött elvárásoknak. Figyelik a piacot, részesedést/profitot termelnek. Ők ennyi pénzért ezt adják, és ahogy vazzz is írta: nem az olcsó fényképező készíti a legjobb képet, és ez így természetes.

    Szerencsés helyzetben vagy(unk) mert van megoldás:
    -legalább a rom megfelelő beállítása
    vagy
    -repartos GB
    vagy
    -root, cocore kernel, esetleg még az Fmod rom, és a megfelelő beállítások.

    Én az utolsó megoldást javaslom, nagyon jól használható telefon lesz belőle :K

    [ Szerkesztve ]

  • Beren

    tag

    válasz Acef #37383 üzenetére

    Én jól elvagyok az SGSA-val, de azért én is úgy gondolom, hogy a Samsung bekaphatja. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Acef

    addikt

    válasz Beren #37384 üzenetére

    Tegye meg. :)
    Viszont attól még nem lesz jobb a telefonotok. Ahhoz rá kell szánni 20-30 percet. De ezt Te is tudod...

    [ Szerkesztve ]

  • flash-

    veterán

    Én tényleg nem vitázás miatt írom csak elgondolkodok..
    "Ezzel nem tudok egyetérteni. Minden gyártónak fontos az imázs, főleg akkor ha egy Samsungról van szó."

    Olyan érdekes hogy már a galaxy Ace óta (de lehet még előbb) komoly problémák voltak-vannak sw szinten, mégis nagyon sikeres éveket zár a samsung.
    Jó reklám,aztán az hogy mi van mögötte az már harmadrangú..

    "Sokkal silányabb és trehányabb produktumot kapsz 50 ezerért, mint néhány évvel ezelőtt és közben ezt az emberek többsége elfogadja. Sok éve is sok pénz volt az 50 ezer, de cserébe olyan eszközt kaptál ami hiba nélkül működik és nem 1-2 évente cserélgetted, hanem kihúzott 5-6 évet is simán."

    Ez is így van.nem tudom mi történt az emberekkel..
    talán a Nokia N90 volt az első legalábbis elsők között lévő drága okostelefon (ha a communicatorokat nem említjük)amit mégis rengetegen megvettek.
    Innentől kezdve az emberek a föld alól is de előteremtik a pénzt a drága okostelefonokra.
    azóta megmaradt ez a kereslet..
    pedig annyit nem nőttek az átlagbérek,de akkor mire költ kevesebbet az ember?
    vagy ugyanannyit költ csak több a hitel,stb...
    hát igen elég sokan bekajálják ezt a fogyasztói társadlamat..

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz pinnacle #37315 üzenetére

    (#37314) snowdog, (#37315) pinnacle, (#37317) dashed :
    Köszi szépen a válaszokat! :)

    Felhívtam az Oktogonnál lévő szervizt, ott javasolták, hogy próbáljam meg az Allee-ben lévő Samsung márkaboltot, de ha nem jön össze, hívjam őket másnap, amikor ott lesz a beszerzős kolléga, és megpróbálják beszerezni a gyári fülhallgatót.
    Mivel pont az Allee közelében voltam, elmentem a márkaboltba, és ott végül rábeszélt az eladósrác egy Samsung EHS44AFSBE (GH59-10419E) fekete fülhallgatóra (azt mondta, hogy ilyen van az ő telójához, és győzködött, hogy milyen jól szól).
    Pont olyan, mint ez az EHS44ASSBE (csak a francia nyelvű oldalon találtam meg), csak egy F betűben különbözik tőle, hogy mi a két sorozatszám közti különbség, azt nem tudom.

    Így néz ki:

    Samsung EHS44AFSBE (GH59-10419E)

    Nem szól rosszul, bár mintha a Samsung Galaxy S Advance-hez adott GYÁRI fülhallgatónak jobb lett volna a basszusa, de már a fene se tudja, lehet, hogy az idő szépíti meg a dolgokat.
    Szerencsére nem csörömpöl, van basszusa, nem sipítóak a magashangok, szóval eddigi tapasztalatok alapján kellemes (nyilván nem a fülhallgatók ásza, de nem volt egy hú de drága vétel).
    Jó lesz ez már vidékre. :D

    Sk8erPeter

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Stauffenberg #37382 üzenetére

    Engem érdekelnek negatív vélemények is. :)
    Bőven van igazság abban, amiket írtál, de én azt nem értettem, hogy
    - a beszélgetés elején szerintem mindenki teljesen normálisan reagált a felvetéseidre, csak a 37363-asban történt egy törés, ehhez képest úgy reagáltál, mintha téged itt a topicban mindenki szétoltogatott volna, hogy hogy mered csúnya szavakkal illetni a telefont. Pedig nem, alternatív megoldások hangzottak el, "evvan"-alapon. Korábbi tapasztalataid mondjuk lehettek rosszak, de nekem, mint aki a topicba épp benézett, furán jött le, hogy igazából min is sértődtél meg már az elején, mert látszólag semmi nem indokolta, nem küldtek el a francba. :) Az a rész később jött. :DDD
    - idéztél egy esetet, ami szerint egyvalaki is tehet csodákat, ami egyébként szép és tanulságos sztori, és a következtetésed az volt, hogy ne hagyjuk magunkat, ne törődjünk bele, hogy nem tudunk mit tenni, meg írtad, hogy "utálom, hogy az emberek lámák és inkább elfogadják, hogy "ez van". Azért van így, mert nyelitek amit a gyártók a szátokba... adnak.", csak a gond az, hogy nem írtad le, hogy te miben látod a megoldást. Na, oké, akkor ne törődjünk bele, mi legyen? Tüntetés? Vigyük perre a dolgot, és legyen az a vád, hogy a Samsung tök szemét velünk? Árasszuk el őket levelekkel, elpanaszolva bánatunkat? (Hozzáteszem, a Support nyaggatása ezek közül még a leghasználhatóbb.) Kérjük meg az Anonymous csoportot, hogy DDoS-olják le az egyik szerverüket, jelzésértékűen? Mivel tudnák rávenni a Samsung fogyasztói a Samsungot arra, hogy a telefonokra is használható frissítések kerüljenek? Miben látod a kiutat? Mi az első lépés?
    Tényleg érdekel, mert eddig csak felhasználók és a gyártó lehülyézését láttam, de javaslatokat nem igazán.
    Mellesleg engem főleg érint a dolog, mert még sosem játszadoztam custom ROM-okkal, még ha meg is tudnám oldani, azzal a részével nem lenne gond (a telefon(ok) őszintén szólva még sosem érdekelt(ek) annyira, hogy custom ROM-okkal játsszak), úgyhogy jelenleg például a gyárit használom. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

  • scyllarus

    veterán

    válasz Stauffenberg #37382 üzenetére

    Senki nem várt itt dicshimnuszt, ismerjük és beismerjük a teló hibáit. De lássuk be, "a Samsung a legjobb gyártó és ez egy hibátlan telefon" és a "fosguriga" között azért létezik egypár lépcsőfok, amik esetleg jobban passzolnak a teló valós állapotának leírására.
    A wotos topicból nem rémlik, hogy "ez a játék egy fos" posztokat toltál volna, pedig nem voltál tökéletesen elégedett a wg remekművével :)

    "Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz Sk8erPeter #37387 üzenetére

    Igen nekem is a gyári EHS64ASFWE teltebb hangzása, jobb basszusa tettszik. Webshopok kicsit drágán árulják. Cserénél, a T-Mobile-os munkalapon 3550 Ft-t írtak.
    Most látom, lehet, hogy befejezték az S Advance gyártását.

    [ Szerkesztve ]

  • Gery1987

    őstag

    válasz pinnacle #37390 üzenetére

    Szerintem már korábban leállhattak vele, mert az ST-ERicsson tavaly csődbe ment és bezárt. Ettől még lehet hogy volt raktáron jó pár alkatrész és gyártottak még belőle.

    De ez sem biztos...lehet még gyártják, de egy készüléket 1,5-2 évnél tovább nem szoktak forgalmazni, főleg ha hozzátesszük a garancia és egyéb dolgok miatti alkatrész tárolást. És akkor ott vannak az új típusok és a többi.

    "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

  • zsolesz6

    aktív tag

    Valaki próbálta már ezt? Érdemes húzni? Mennyire szívja az aksit? Ez a kernel felrakható CM11-hez, vagy csak ahhoz a ROM-hoz ami a videó leírásában szerepel?

  • reap3r

    aktív tag

    válasz Stauffenberg #37382 üzenetére

    Lehet nem vagyok itt senki, de lényegében értem ,hogy mit mondassz,hogy ennyi pénzért elvársz valami olyat,ami jól működik. Én a JB frissítés előtt teljesen elégedett voltam a telefonnal,mert szerintem azt kaptam,ami akkor annyiért járt. Jött a JB frissítés és az kicsit elrontotta a dolgokat,de nem is vártam sokat,csak azt hittem,hogy WOW tesznek rá egy "új" androidot,pedig eleinte úgy volt,hogy lehet nem is kap.
    Abban értek veled egyet,hogy nem lehet azzal megelégedni,hogy valaki ennyi pénzért egy optimalizálatlan akármit kap, ez majd egyszer talán változni fog vagy nem. Az aki pedig azt írta,hogy ha valaki egy normális telefont akar venni az tegyen le 200 ezret, tőle mondjuk megkérdezném,hogy mennyit keres vagy hogy anyuci-apuci veszi-e neki. Én személy szerint diákmunkával az 500 Ft-os órabérrel húztam le elég sokat,hogy megvegyem 60-ért az advancem, és volt vele munka,hogy jól működjön,vagyis én csak telepítettem utasítások szerint (thx to Acef),mint egy majom, mert én sajnos nem értek ezekhez,de azóta nincs sok bajom a telefonnal. Annak örülj,hogy legalább van egy közösség itt aki foglalkozik vele,és ,hogy van lehetőség jobbá tenni a telót.

  • Beren

    tag

    válasz reap3r #37393 üzenetére

    Írtam itt pár hozzászólással előbb, hogy én alapvetően elégedett vagyok a telóval, már túl vagyok jó néhány ROM telepítésén, tesztelésén, de egyetértek Stauffenberg-gel: szerintem is felháborító, amit a Samu (és persze a többi gyártó is) művel.

    Az általad említett WOW fílingnek bizony jönnie kellett volna, amikor frissítettünk GB-ről JB-re, mert a JB kb. fényévekkel a GB előtt jár minden szempontból. Az, hogy mégsem volt WOW, az egyértelműen a Samsung sara. Ráadásul ezt a telót nem csak Mézeskaláccsal árulták, hanem már gyárilag Zselés Babbal, úgy meg mókolás nélkül tényleg egy rakás f*s.

    Aztán meg miért kellett egyáltalán erre a telóra a JB? Talán érezték, hogy hatalmas pofátlanság lenne kihagyni ezt a frissítést? Most elmúlt ez az érzés? Mitől? Nem csörög az aprópénz? Nem hittem volna, hogy egyszer a Microsoftot fogom emlegetni, mint pozitív példát, de hány évig nyomatták a frissítéseket a Windows XP-hez? Lehet(ne) ezt így is csinálni...

    (Mielőtt lehurrognátok, a JB » KK frissítés kb. annyi, mint egy XP » XP SP3 frissítés - nem kapsz egy teljesen új rendszert, de egy csomó mindent javítottak, optimalizáltak benne, plusz van egy pár új funkció. A GB » JB már más kérdés, az kb. egy Win 3.1 » XP ugrás...)

    [ Szerkesztve ]

  • alexdp7

    tag

    Egy kis gyors segítség kellene:

    Repartos JB van fent de már belaktam......viszont az Fmod kellene rá mert továbbra is lassú, fagyogat akadozik.........így is mehet rá?
    alap cwm?.....nem találom honnan töltsem le.....vagy rosszul ártelmezem Acef blogjában és csak be kell lépni a recoverybe és onnan felrakni a fejlett recovery-t(cwm)?

    köszi előre is

    La Vecchia Signora, vince Ancora! -ASUS Zenfone 2 - backup - Samsung Galaxy S4 LTE 5.0.1

  • Balathruin

    veterán

    válasz alexdp7 #37395 üzenetére

    Alap recoveryből kell a CWM-et, utána a többi (root, cocore, fmod).

  • alexdp7

    tag

    ja....és kéne egy repartos JB-re felrakható fejlett cwm.(annyi féle van nem tudom melyik mehet fel rá)
    köszönöm!! :R

    La Vecchia Signora, vince Ancora! -ASUS Zenfone 2 - backup - Samsung Galaxy S4 LTE 5.0.1

  • Csori72

    aktív tag

    válasz reap3r #37393 üzenetére

    "Az aki pedig azt írta,hogy ha valaki egy normális telefont akar venni az tegyen le 200 ezret, tőle mondjuk megkérdezném,hogy mennyit keres vagy hogy"

    én írtam és tartom is! az, h mennyit keresek nem fórumtéma, de maradjunk annyiban, h nekem is advance-om van nem pedig note3 240 pénzér. nem is adnék annyit telefonér! valahol nálam a 80E-100E a teteje amit bármilyen körülmények között kiadnék készülékre!
    nincs azzal baj, ha valakinek nem telik több rá, v csak nem hajlandó többet áldozni rá, de az igényeket elvárásokat is ennek megfelelően kell belőnni. a parizertől se várja el senki, h pármai sonka íze legyen ... miért???
    nem kötelező megtartani az advance-t. lehet venni (ahogy vazzz is írta) lumia 520-at ... még csak nem is drágább. v eladni az advancet és rápótolni 1 S4minire (ha nem szimpatikus a wp) ... az közel 2X olyan erős hw!
    sok mobil fórumot olvasok, és az elégedetlenségek 99%-a az elvárásokból adódik.
    érdekes, h más dolgoknál működik az, h "ennyi pénzért ez van", de a telefonoknál nem. A-s merciben ülve se csapkodja senki a kormányt, h bezzeg az SLR! pedig merci mind2! v mint írtam pc-nél laptopnál se várnak túlzottan sokat akik nem áldoztak rá nagy összegeket.

    ez nem azon múlik, h ki mennyit keres! csak az igényeket és a pénztárcát összhangba kell állítani!
    ha magasabb az elvárás akkor tenni kell érte, h a pénztárca kövesse. hihetetlenül sok lehetőség van erre!
    persze nem diákmunkával mint esetedben! de egyszer elvégzed azt az iskolát, és reméljük sikerülni fog az élet!

    visszatérve Stauffenberg-re, én egyetlen szavával sem értek egyet!!!!!!!
    az első 2 hsz után még láttam benne pár mondatot, de 11órától, 22óráig csak a xarr ömlött a billentyűjéből. minden hitelét elvesztette, a mondandója pedig elveszett. azt írta lehülyézzük stb aki nem rak fel custom romot ... EZ NEM IGAZ! de aki így nyomja mint ő ... na az sztem nem 1 agysebész!
    már az első hsz után kapott segítséget mit érdemes megcsinálnia ... de nem!
    a nexus frissítésekhez hasonlítani bármi más frissítését ... na ez sem 1 ésszerű érv!

    valaki írta itt pár napja: "ha nincs hw-s hiba, a sw le van tojva, rengeteg lehetőség van" ... neki 100%-ban igaza volt!!! de annyival ezt is kiegészíteném, h ha hw hiba van ... a samunak jó a szervizelése sok más gyártóval ellentétben. és akkor a nagy kérdés: 60-70E Ft.-ér még házhoz is jön a szervíz!!! melyik nexus tudja ezt???

    "van aki nem tudja feltenni a custom romokat" ... igen van! de volt már itt a fórumon olyan aki keresett valakit a környezetében és felrakták neki. én is felrakom Miskolcon bárkinek, ha végképp nem boldogul! de tudok róla, h pl Acef is órákat privizett vlkivel lépésről lépésre mire kész lett. .... szóval CSAK akarni kell!
    de a "megsepróbálommertnem" ... hááát mit mondjak?

    [ Szerkesztve ]

    ..:: 1+TTTTT ::..

  • Csori72

    aktív tag

    válasz Beren #37394 üzenetére

    "Nem hittem volna, hogy egyszer a Microsoftot fogom emlegetni, mint pozitív példát, de hány évig nyomatták a frissítéseket a Windows XP-hez? Lehet(ne) ezt így is csinálni.."

    az XP 1 termék, a samsungnak pedig van mondjuk 1000 terméke. más bicikli.
    cserébe az XP az örökös frissítések ellenére is képes bármikor lefagyni :DDD

    ne vedd magadra, és nem mentegetem a samut ... csak a tegnapi miatt már sokkk.

    [ Szerkesztve ]

    ..:: 1+TTTTT ::..

  • Csori72

    aktív tag

    válasz alexdp7 #37397 üzenetére

    Carline blogjából le tudod tölteni az ideiglenes cwm-et, az fejlett, de telepítés után ne indítsd újra a telefonod! ha az fent van tudsz rootolni, cocore kernet rakni és majd az tartalmaz végleges fejlett recovery-t. cocore után felrakod az fmodot és boldogság van :)
    olvasgasd Acef blogját, ott minden lépésenként le van írva.

    [ Szerkesztve ]

    ..:: 1+TTTTT ::..

Új hozzászólás Aktív témák