Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz Tomacko #11580 üzenetére

    Szia!

    - Kérdezd meg, hogy pontosan milyen garancia van rá? Gyári vagy gsm boltos?

    - Kérdezd meg, hogy pontosan milyen tartozékok lesznek a dobozban?

    - Képernyő sárgulásra az 1. hsz-t idézem: "Sok fórumon, többek között itt is panaszkodik sok tulaj a kijelző besárgulására. Ez akkor fordulhat elő, amint a készülék hőmérséklete 40 fok fölé emelkedik és a kijelző legfelső és legalsó részén jelenik meg kisebb foltként, ami vagy eltűnik a lehűlés után, vagy rosszabb esetben ott marad (bár tapasztalatok szerint teljesen el is tűnhet a probléma idővel). Ez a Samsung Galaxy S II és Apple iPhone 4 modellek esetében is problémát okozó ragasztótípus miatt van. A Sony tud a problémáról és garanciálisan javíttatja, amennyiben rendelkezünk hivatalos gyári garanciával. Ezzel a problémával azonban csak a legelső szériás készülékek küzdenek - nem szolgáltatófüggő a dolog -, ezt onnan lehet megtudni, ha levesszük a hátlapot és megvizsgáljuk az akkura ragasztott címkén a négybetűs kódot (pl. AAAB) és a gyártás idejét (pl. 12W11), illetve magán a készüléken a tesztmenüt előhozva (Telefon > *#*#7378423#*#* > Service info > Software info) a Touch Firmware Version-t (TFV), ami 6 vagy 7 - Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb hibás példány az AA kezdetű és 12W04-10 közötti, 7-es TFV-s szériából került ki. Ha ezektől eltér a vásárolt példány, nyugodtan megvehető, ellenkező esetben viszont nem árt gyári garanciával kérni a készüléket, ami egyébként mindhárom szolgáltatónál és a Sony webshop-jában is megvásárolható."

    Ehhez hozzáteszem, hogy nálam nem jelentkezett, pedig direkt játszottam rajta fél órákat az aszfalt7-el, illetve youtube + filmek sűrűn futnak rajta.

    - Hátlap recseg-e. Mondjuk ez orvosolható egy plasztik tokkal, amely révén "unibody" házat kapsz. :)

    - Hogy független-e, azt elvileg megmondja a szerviz menü. Tárcsázóba beírod ezt a kódot: *#*#7378423#*#*
    Utána ha a service info / configuration / rooting status / bootloader unlock allowed állapota "yes", és emellett a service info / sim lock rész alatt a listában egyik sor előtt sincs x és mindegyik érték nulla. Ha ezeket látod, akkor független.

    Hirtelen ennyi jutott az eszembe, de majd a többiek kiegészítenek. Azt pl. nem tudom, hogy mi jelzi a bootloader nyitását.

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák