Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz adamssss #1562 üzenetére

    Van egy jó és egy rossz hírem. :)
    A jó az hogy annyiban tévedsz hogy az előző modell nem működik 100%-osan. Működik, csak nem ugyanaz neked a tökéletes, mint egy másik felhasználónak. Van a baráti körben több nő, aki Z5C-t használ és imádja és szerinte a kamerája és minden más funkciója szuper. Boldog hogy az iPhone 5s után végre tud képet/névjegyet/zenét stb. küldeni BT-n keresztül, tud másolni USB-ről a telefonra videókat, zenéket. Boldog hogy SD kártyára tud videózni, így ha buliba megy, mindig egy másik kártyát dob bele. Imádja hogy rózsaszínűek az ikonjai, és virág mintás a billentyűzete.
    A legtöbb átlag felhasználónak amit a készülék nyújt bőségesen elég. Ráadásul a Z3 széria után itt a vízállóság stabilitása is javult (akkor is ha voltak negatív tapasztalatok). A készülék mérete és sebessége pedig verhetetlen. Jelenleg NINCS olyan mezei júzerként választható alternatíva, ami jobb lenne ennél a készüléknél. Underground jobb megoldás ebben a percben (de lehet hogy 5 perc múlva már nem): Z3C spec rommal, roottal, szétkonfolva szoftveresen. Ez addig él míg nem lesz zárt BL root Z5 szériára. Abban a pillanatban ráfekszik egy szélesebb kör és lesz SW kánaán. :) Az persze lehet, hogy addigra egy csomó ember fog X szériával szaladgálni.
    A rossz hír, hogy ez egyáltalán nem egyedi. Mikor a Z3C kijött, pont ugyanezek a problémák voltak, mivel Z1C óta minden kompakt Sony-t begyűjtöttem, szépen láttam a Z3C topik első pár ezer morcos hozzászólását.
    A következő problémák voltak:
    - Az ájfón 5S, Samsung SGS5, és az előd modell stb. jobb fényképet készített auto módban. (akkor a Z1C szebb képet készített)
    - Az akksi sok esetben brutálisan merült, max 1 napot bírt ki. (akkor a Z1C 2 napig bírta)
    - Az egész rom tele volt idegesítő fícsörrel és elmebeteg megoldással. (Z1C KK vonala vs Z3C KK, majd L vonala)

    Jelenleg a Z3C egy spec rommal átlag 3 napig szaladhat, a kamerája szerintem picit használhatóbb mint a Z5C-é, és mivel a Z3C-re van normális root, így kigyomlálható a sok baromság amit a google és Sony együtt gondol a nyomorult felhasználó boldogítására (adathasználati figyelmeztetés, hangerő beállításkor pittyenés, rezgés, widgetek méretezése, navbar méretezése, nav gombok sorrendje stb. stb. stb.)
    Viszont a Z5 vonal jobban "egyben van", az a pici kijelző méret változás pont elég hogy normális 4x5-ös drawer legyen desktopon, a videó készítési képesség állatabb, a vízállóság a kevesebb fedél és vízálló usb miatt stabilabb, hardveresen erősebb (valamit valamiért).
    A kérés csak az, hogy a power user mikor kapja meg az áhított rootját, és mikor dönt úgy a gyártó hogy más képalkotó algoritmust fog használni.

    Az egész attól van elherélődve, hogy manapság egy felhasználó óriási választékkal találkozik, mindent akar egyszerre, és a készülékek életciklusa lerövidült.
    Anno egy SGS2 telefon évekig menő, támogatott, kedvelt volt. Az utód modell később jött ki, az alapot foldozgatták, módosították. A programozóknak volt idejük reszelni a szoftvert, a buherátoroknak sok "tesztelője" volt a közösségben, a google pedig sok fícsört nem akart oprendszer alá vonni, hanem a felület fejlesztőkre (launcher dev) bízta. Most ha egy fícsört át akarsz verni, eszméletlen mennyiségű júzer véleménye sem elég, mert a Google tojik rá. Minden létező fórumon az első pillanattól ekézi mindenki a felesleges lebegő és értesítő ablakokat, mégis végigment az egész rohadt L életciklusán. Még nem volt időm M-et nézegetni, csak remélem hogy ott ezt kigyomlálták végre. Anno egy ilyen dolog a Samunál egy, max két hónap alatt átment.

    Én továbbra is várom hogy kompromisszum mentes ROOT legyen Z5C-re, feldobok egy Xposed + Lucky Patcher kombót, szétbuherálom a rendszerem és minden úgy fog működni ahogy én szeretném.
    Ha szerencsém van, ez hamarosan meglesz, ha nincs akkor szívom a fogam tovább, de azért még ugyanúgy fogok melózni és szórakozni is a Z5C-mel.
    Alternatíva pedig számomra nincs, ennél jobb telefont az igényeim mentén egyszerűen nem tudok venni!

    Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

Új hozzászólás Aktív témák