Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrKapocs

    őstag

    válasz Aryes #11034 üzenetére

    Csak előjön belőlem a marketinges... remélem nem veszed személyeskedésnek.

    Az ilyen vevőkre, illetve az ilyen fogyasztói magatartásra mondják azt, hogy rezignált elégedetlen. Az ilyen vevőnek bármit mondhatsz, bármit a kezébe adhatsz, az úgysem lesz jó... mindig találni fog hibát. Az ilyen vevő egyébként nem a termékre haragszik, hanem sokkal inkább az életében vannak más jellegű gondok és azt vetíti ki. Remélem, hogy Nálad ez nem áll fenn.
    Tipikusan látszik, hogy Nálad a termék nem fizikailag kopott el, hanem erkölcsileg avult el; meguntad. Innen kezdve a fogyasztó érveket keres a csere szükségességének igazolására.

    5 hónapja van Mi2s-em és nagyon örülök, hogy megtapasztalhattam az Ace2-őt, Xperia X8-at, mert így igazán tudom értékelni a minőségi váltást, felfelé. Én azt gondolom, hogy egy telefon, ami jelenleg is 250 USD, az bizony nem olcsó. Azt gondolom, hogy az olcsó húsnak hasonlatod nem áll meg. Igen is mondjuk ki, hogy ez a telefon nem olcsó (a 150-200 ezres telefonok pedig külön topicot érdemelnének fogyasztói magatartás oldaláról - nevetséges) annak tükrében, hogy 10-20 ezerért (tekintsünk el a 3ezrestől) már vehetsz, funkcionálisan használhatót. Nagyon relatív dolog az ár; én azt gondolom, hogy igenis drága készülékről van szó. Megjegyzem, nagyon sokat beszélek a telefonon, nagyon sokat levelezek rajta, ipari mennyiségben használom, céges célokra is. Nem vagyok elfogult a termékkel, csupán a korábbiak után tudom értékelni. A pontjaid:
    1. Félig kivitelezett töltéskijelzés: Ez ne haragudj, de értelmetlen. Mire gondolsz itt? Egyszer világít, utána elaszik a led? Jaja, ez ilyen villogós. Ennyi erővel a személykocsi irányjelzője is rossz. Ez egyszerűen ilyen, ez van.
    2. Nem értesít töltés közben: Jogos, ott a pont. "Fogyasztás miatt töltőn van sokat": Jaja, a teljesítmény és nagy kijelző eszi az akkut. Venni kell egy Ace2-őt, az nem fogja enni. Igaz, teljesítmény az nem lesz, lesz helyette laggolás... vagy esetleg fel kell találni valami szupercellát az akkuba...
    3. "híváskor fogalmam sincs, hogy a hívás azért szakadt meg, mert a hívott fél foglalt, lefedetlen területen vagyok, vagy éppen újra kell indítanom a telefont, mert elveszítette a kapcsolatot a simkártyával (igen, ez is elő szokott fordulni)" Tövig rágott csont itt a fórumon. Egyszerűen nem tudom megérteni... az a kedves hölgy bizony bemondja magyarul, érhetően: "A hívott szám pillanatnyilag nem elérhető" Ez azt jelenti ki van kapcsolva a másik fél vagy lefedetlen területen van. Nincs foglalt hang: jogos... egyenesen tragédia...
    4. Égeti a kijelző a kezed: Bizony, melegeszik. Emlékszel az asztali gépekre; azoknak leszedték az oldalát, hogy kapjon hűtést rendesen. 1,7Ghz, 4 mag, 2 giga RAM, stb. Nincs ennyi a céges laptopomban, pedig ott kerepel benne egy ventillátor is... és még az is melegszik. Most is könyv van az ölemben, hogy ne melegítse nemes testrészem. Szóval akkor le az ASUS-sal is?
    5. Beszédminőség, kamera, ghost tuch, eldobott sim kártya: Ne haragudj a kérdésért, de milyen körülmények között használod a telefonod? Rázkódás, por, elejtés, eső, stb; ilyesmik nem érik? Mert ezek tipikusan ilyesmikből adódnak. Legalábbis nekem ilyen jellegű gondok a korábbi telefonoknál ilyesmik után jöttek elő.
    Képminőség: Ez egy telefon. Igazán jó képekért venni kell egy fényképezőt. Lehet venni akármilyen Zoom Advance Neo Plus K-t, akkor is telefon marad, icipici lencsékkel. Bármelyik digi fényképező verni fogja, illetve ha nem, akkor az árából 4 jó fényképezőt vehetsz.

    Elnézést a terjedelemért.

Új hozzászólás Aktív témák