Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KSparrow

    senior tag

    Ma megcsináltam egy régóta tervezett összehasonlítást:
    Két Nokia telefont hasonlítottam össze zenei szempontból: Nokia N91 és 808. Az egyik ugye a zenetelefonok koronázatlan királya, a másik a Symbian telefonok csúcsa.
    Az összehasonlítás objektivitása és szubjektivitása: Ugyanazokat a számokat hallgattam meg, egyszerre, ugyanazzal az agybadugós TDK fülessel. Nem volt teljesen objektív ugyanakkor: nem natúr, hanem saját magam által beállított hangszínnel néztem meg. Mindkét telefont hasonlóan állítottam be, ahogy szeretem.
    A végeredmény: Olyan számokat néztem meg, amiben van basszus és magas is, és a cél az volt, hogy szépen, egységesen szóljon. Az N91 kicsit doboz volt a 808 után, a 808 pedig "műanyag" volt az N91-hez képest. A basszus és a magas is mindkét telefon esetében megvolt. Nyilván van különbség a kettő között, de ilyen tiszta hangot sehogy nem csiholtam ki a BB-ből, vagy bármi másból, szóval mindkét telefon remek, zenére tökéletesek.
    A 808 használhatóbb a mindennapokban, ez kétségtelen, szóval a használhatóság, mindennapi használatban, praktikusságban a 808 nyert.
    Mégis, mivel ez egy zenei összehasonlítás, az N91 nyert (szerintem), egy fő dolog miatt. Ez pedig a hangerő. A 808 jó, de hogy elnyomja a külső zajokat, legalább 70%-ra kell hangosítani. Az N91 45-50%-on már semmit nem enged be. 70%-on nem hallottam a metróból semmit, azt se, ha mellettem csapta be az ajtót. A buszon 60%-on kivettem a fülest, mert nem tudtam eldönteni, hogy szirénázik-e a mellettem elhajtó mentő. Szirénázott, csak nem hallottam. A 808 nem éri el ezt a szintet 100%-on sem. És az N91 nem torzít közben. ugyanolyan szépek maradnak a hangok, kb 80%-ig. De itt, illetve fölötte már bántja a fület, olyan hangos. Közel van a két telefon, de az N91 jobb.

    Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! 808 PV /// Oneplus 8 Pro /// Mobilmementók

Új hozzászólás Aktív témák