Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz wik_406 #1942 üzenetére

    Nekem ez így tavasszal nagyon kevésnek tűnik. Van egy rész ahol nem jár a robot nálam, 9 napja nyírtam le, simán nőt vagy 4-5 cm-et ennyi idő alatt. Persze ez függ az adott fűtől is, meg hogy éppen kapott egy trágyát, de jellemzően ilyenkor szokott, ami még jobban megturbózza a növekedést.

    Redditen jött szembe a minap egy nagyon jó post a témában, igaz ez Worx Landroidra vonatkozik, de nem hinném, hogy a random mozgású gépeknél olyan óriási eltérések lennének, szerintem a 45m2/órával lehet számolni nyugodtan: link

    Nagy vonalakban azt írja egy 450m2-es példával, hogy annak a teljes bejárásához kb. 10 óra kell. 10mm-nyi növekedéshez 1db komplett bejárást javasol a szinten tartáshoz. Azaz ha heti 30mm-et nő a fű, akkor 30 órát kell mennie a robotnak hetente, és persze ezt egyenletesen elosztva. Soha nem mértem ki ennyire precízen, de nagyjából meg tudom erősíteni ezeket a számokat a tavaszi szezonra. Persze nyáron - amikor lenyugszik kicsit a természet a hőség miatt - már más a helyzet.

    Egyébként elrontani nem lehet, úgyis látod ha kihagyott részek vannak, valamint ahogy a post is írja, az akkuidő is árulkodó: ha nagyon megugrik, és sokáig megy a gép egy töltéssel, akkor nem nyír semmit (nincs ellenállás), ha nagyon lecsökken, akkor pedig küzd a nyírással.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák