Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KraRe

    aktív tag

    válasz Thome #9981 üzenetére

    Megjött, és egy kis tanulmányozás után alap dolgokra, annak aki csak annyit vár el tőle, hogy minden nap feltakarítson mire hazaér, esetleg ha otthon vagy és elindítod a moppal még nedvesen át is törli az egész házat, tökéletes.
    Általánosságban a C1-ről (Gen1-hez hasonlítva):
    Tartozékok: Az oldalsó kefe másik modellekről nem passzol hozzá, bepattintós nem pedig csavaros. Az alsó főkefe mérete ugyanaz, passzol is bele, viszont a gumi lapátján egy fél centivel odébb van a bevágás, így nem teljesen kompatibilis a régi verziókkal, de ollóval egy nyisszantás, és meg is oldódik a probléma, a szűrőbetét pedig egyáltalán nem passzol, rövidebb kb 1 centivel, viszont ami nekem tetszik benne, hogy a portartály felőli részéről lehagyták a védőhálót, így egyszerűbben takarítható.
    Szoftver: Mi Home appal gond nélkül összecsatlakozott, EU-s szerveren, és lehet választani hogy milyen nyelven kommunikáljon feléd(Angol, Olasz, Francia, Német, Orosz, Kínai). A 4 féle szívóerősség ugyanúgy állítható a takarításhoz, időzítés is van, ahol beállítható, hogy mikor,, és milyen szívóerővel takarítson ki (Minden napra más-más időpontot is meg lehet adni). Távirányítás appból ugyanúgy használható, és a "holvagyok" funkció is megvan.
    Küszöbmászás: Egy küszöb van a házban, amin a Gen1 nem tudott átmenni, de nem is baj, mert általában zárva az ajtó, és nem is kellett ott takarítania, de az új simán bemászott és vissza is tudott jönni (24mm a küszöb tolómérővel mérve ).
    Takarítás: Időben kb ugyanannyi mint a Gen1, talán egy kicsit gyorsabb,, viszont sokkal halkabb ugyanabban a módban. Nincs benne zoned cleanup, azaz nem lehet kijelölni a területet, hogy hol szeretnél takarítani (Bár a távirányítással kiváltható, de az mégsem olyan kényelmes). Érdemes a dokkolót úgy elhelyezni, hogy a szoba hosszabb felé nézzen mert a takarításnál egyenesen indul el, és cikkcakkban halad, és a takarítás végén megy körbe a szobán, ennek nem forog gyorsabban fal mellet az oldalkefe így nem lövi ki az esetleges szennyeződést a szoba közepére ahol már volt egyszer. Nem hagy ki semmit, ha nem biztos valamiben megáll 2-3 másodpercre, átgondolja és inkább megint végigmegy azon a nyomon ahol korábban már volt, de ez csak az első takarításnál volt, utána már magabiztosan haladt. Az ikeás fekete dohányzóasztal lábát nem díjazza, nem mindig veszi észre, de kapott extra gumi lökhárítót, így sem magában, sem a berendezésben nem fog kárt tenni. :D
    Mop: Nem választható a felmosási mód, ugyanúgy cikk-cakkban megy végig, a víz mennyisége sem állítható, bár ezt nem tartom elképzelhetetlennek a jövőben, mivel nem a gravitációra van bízva, hanem egy szivattyú adagolja a vizet ami a tankba van. Szerintem megfelelő a vízmennyiség a felmosáshoz, kb 1 perc alatt szárad fel az a terület amit éppen mos. Kipróbáltam, a szőnyeget nem kerüli el, bár ennyi nedvesség nemhiszem, hogy ártana a szőnyegnek. Ahogy végez a felmosással jelzi, hogy vedd le a tartályt, de ha véletlenül rajtamarad nem áztatja el a környéket.

    Így hirtelen ennyi tapasztalatom van, egyenlőre meg vagyok vele elégedve, ha bárkinek bármi kérdése van, csak nyugodtan :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák