Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yetijetnyak

    csendes tag

    válasz nepszter1 #25045 üzenetére

    A Q8max+-t nem ismerem, nekem az S8+ van (portartályos dokkolóval), én dokkoló nélkül nem vennék robotporszívót, mert sokkal egyszerűbb nekem használni.

    A dokkoló minden porszívózás után kiüríti a porszívó portartályát és a szürőjét is, a porzsákot kb 1-3 havonta kell elvileg cserélni, szóval ezt a részét kezeli helyetted, bármikor indíthatod porszívózni, nem kell azon agyalni, hogy a most akkor ki van-e ürítve a tartálya, vagy hát izé, ha indítom a porszívózást, akkor megint mennem kell majd üríteni a tartályt.

    Ha nem lenne dokkoló, akkor kb minden porszívózás után ürítgetni kellene a portartályt, meg a szűrőt leporszívózni, különben csökkenni fog a szívóhatása a gépnek, ürítés közben meg száll a szmötyi mindenfelé.

    Nem egy nagy művelet, de macera, és ha ezt manuálisan kellene csinálnom, valószínűleg kevesebbet használnám a porszívót. Volt annó egy kéziporszívóm, ami nagyon jó volt, de folyamatosan manuálisan ürítgetni kellett a portartályát, meg a HEPA szűrőből valahogy kiszedni/porszívózni a beragadt szmötyit, különben jelentősen csökkent a szívóerő. Nem dőlt össze a világ, de mindig eszembe jutott, hogy ha ez nem lenne, sokkal szívesebben használnám a gépet.

    Ez csak személyes preferencia, ahogy olvastam, másoknál annyira nem preferencia a dokk, szóval végeredményben ez is tőled függ majd, hogy nálad limitálja-e a használatot, ha minden porszívózás után lesz egy ilyen kötelező művelet.

    Ami még tényező, hogy mekkora területet szeretnél vele porszívózni egy alkalommal, mert ha nagy és szennyezett területet, akkor könnyen megtelhet a portartálya, és akkor lényegében járkálnod kellene utána porszívózás közben ürítgetni a tartályt (én amikor először körbeküldtem az S8+-t a 48nm lakásban, akkor ennyire lett tele a portartálya).


    Nyilván ez a probléma kezelhető a rendszeres porszívózással, hogy kevesebb szmötyi legyen, de ez is tényező, hogy 1 indítás alkalmával meg tudja-e csinálni a teljes tisztítást, nem-e limitálja pl. a portartály mérete, akksi méret, mop tisztítás, víztartály mérete, stb. Szerintem úgy érdemes méretezni a gépet, hogy egy indítással mindent meg tudjon csinálni, amit szeretnél, mert az macera, ha pl. túl nagy területet kellene tisztítani, lemerül közben az akksi, és vissza kell mennie tölteni takarítás közben.

    A Q8max+-nál még elvileg a felmosó része sokkal gyengébb, mert nem mozgatja a mopot, csak huzza maga után a vizes rongyot, és nem is emeli fel, ha szőnyeget lát, talán a szívóerő is kicsit alacsonyabb, de a gyakorlatban szerintem nem lesz jelentősége. Ha nem fontos annyira a felmosás, és ebben az ársávban maradnál, akkor a két model közül a Q8max+ a dokkolóval jó opció lehet szerintem. Ha van rá keret, akkor lehet inkább S8+-t vennék, vagy hasonló képességűt a többi gyártótól.

    Y

Új hozzászólás Aktív témák