Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabter

    tag

    válasz Brandynew #9917 üzenetére

    Nem akarok nagyon belevau, mert nekem még egyik sincs, de már vagy két hete bújom a netet, hogy melyiket érdemes venni (nekem is kétszintes a lakás, ezért lenne jó a több térképes zónázás). Ami szerintem még egy fontos szempont lehet sokaknak, és ami miatt én mégis inkább hajlok az S5x felé, hogy arra van független firmware és integrálható okosotthon rendszerekbe, függetleníthető a kínai nettől. Ez biztonsági kérdés is, de már elérhető ezekre is térkép visszatöltés funkció (bár tény, hogy mókolni kell vele egy kicsit, tehát aki csak simán használni akarja, annak jó az eredeti app is).
    Ahogy Te is írod, kínai szervert kér az appban is, ha valakinek van már olyan kütyüje, ami európai szerverre van állítva, akkor szenvedni fog vele. Annak nyilván kicsi az esélye, hogy a Xiaomi szervert lekapcsolják, de láttunk már olyat a kamerájuknál, hogy Európában használhatatlanná váltak a kínai belföldre gyártott kameráik.
    Az új, (sok helyen Gen3-nak nevezett) porszívók (S6, S7, és az új Xiaomik) fejlettebb szoftverrel érkeznek, de azokban letiltották az eddigi kiskapukat, ezért nem lehet hozzáférni a firmware-hez és ahogy olvasom, az eddigi fejlesztők nem is akarnak velük foglalkozni. Ha eléggé elterjednek, biztos lesznek mások, akik megoldják, de az még akár 1-2 év is lehet, addigra ezen újak is "elavultnak" fognak számítani.

Új hozzászólás Aktív témák