Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szp1

    addikt

    Tisztelt szakértők, kérdésem volna.

    Adott egy 20 megás kábelnet ( szolg : vidanet ) egy D-Link kábelmodemmel amire egy Belkin G-s wifi router van kötve, ez utóbbi egy elég régi motoros, négy éves.
    LAN kábelen rá van kötve egy PC, valamint megy róla wifin egy G-s noti és általában egy-két N-es noti is. ( nagy a család.... ;) ) A PC ritkán megy csak komolyabb dolgokra használjuk.
    A jelenség a következő : ha csak egy noti megy róla akkor eléggé stabil a net, de ha több is csatlakozik akkor ledobálja a kapcsolatot a Belkin és csak ki-be kapcsolással állítható helyre a "vezetéknélküli kapcsolat" ( tápkábel ki-be ). Ezt elég gyakran eljátssza naponta...
    A másik : ha, teszem fel, elindítok egy speedtest-et a G-s notin a ping-ig eljut, de a letöltés teszt alatt már ledobja a router a gépemet és szintén "újra kell indítani". Ugyanez van egy-két weboldalnál is. Ha véletlenül sikerül a speedtest-et lefuttatni, 10 megát mér. A vezetékes PC stabilan hozza a 20 megát. Jelerősség általában kiváló, kb 7 méterre van a gép a router-től. Az N-es notik is 10 m-en belül vannak.

    Mitől lehet ez az eldobálás?
    Érdemes új routerben gondolkodni?
    Hozzáteszem : tök analfabéta vagyok a témához, tehát mintha hülyegyereknek magyaráznátok pls.
    Előre is kösz :R

    [ Szerkesztve ]

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

Új hozzászólás Aktív témák