Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nightquest

    csendes tag

    Sziasztok!

    Jó ideje küszködök a helyi hálózat problémájával, de nem jöttem rá a megoldásra, így ide fordulok.
    A probléma az, hogy Windows XP-k között nem megy a fájlmegosztás, nem látszik a munkacsoportban se a saját, se a többi gép, windowsos keresésnél csak a saját gépet találja meg, pingnél ip cím alapján minden gépet pinggel, de név alapján nem, továbbá pl. játszani lehet a hálózaton több gép között TCP/IP-n át és a net is megy. Nem emlékszem, hogy bármi lényegeset változtattam volna akkor, amikor ez a hiba előjött és nem minden gépen van ez a hálózatban. Ha számít, router köti össze a gépeket, Win XP Prof. van mindegyiken és ugyanilyen hálózati beállításokkal ment sokáig jól (legalábbis azt hiszem, hogy ugyanilyennel). Nagyjából értek a hálózatokhoz, szerintem minden alapvető dolgot kipróbáltam, de azért bármilyen tanácsot fogadok.
    Emellett egy kicsit idevágó gondot is megemlítenék: az utóbbi időben (szintén ''váratlanul'') a hálózat sebessége nagyon lelassult, főleg az egyik gépen, ami azt takarja, hogy az ADSL alig vánszorog, a router honlapja is lassan jön be, ahol lehet a hálózaton másolni, ott is nagyon lassú. Ami még érdekes, hogy az egyik gép lényegében jól megy, a második is, de ha a harmadik be van kapcsolva, lelassítja a második netsebességét is, mégha nem is használhatatlanra (nézegettem már spyware-t, stb., meg volt a harmadik gépen Windows újratelepítés is és van torrentezés, de cfos használata mellett). Korábban is azért hagyott némi kívánnivalót maga után a netsebesség, főleg a honlapok betöltődése (fájlletöltés csak a harmadik gépen nagyon lassú mostanában). Mi lehet ez, kábelhiba vagy a router hibája/rossz beállítása?

    A válaszokat előre is köszönöm!

    U.i.: Bocs, hogy több helyre is beírom, nem tudom, hova lenne a legjobb és így több ember megtalálja, de remélem, nem szabálybaütköző a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák