Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tDr1v3r

    veterán

    Hello!

    Van egy Asus N12 D1-es routerem, ami... hát, elkezdett vacakolni. Délelőtt használtam a gépet, cseréltem DNS-t a böngészős felületen (stremr-re szeretnék előfizetni, és most próbálgatom a trial-t), aztán azt vettem észre hogy marha lassú a net... Netflix alatt (ami miatt előfizettem) a tartalom rossz minőségben játszódik le, meg úgy alapvetőleg megnőtt minden rajta csüngő eszközömön a pingem. Tablet, noti, mobil, tévé, mindenhol... hatalmas válaszidő, Speedtest szerint 900-1100 körül, google.co.hu-ra terminalból pingelve meg 1500-1800 ms.

    Újraindítottam, kitöröltem a DNS-es beállításokat és visszaállítottam arra hogy a szolgáltatótól hívja le a beállításokat, újfent újraindítottam (elvileg ennél a routernél nem is kéne utána), de így se változott semmi... na de! Megpróbáltam a gyorsvarázsló lefuttatását (újfent a böngészőben), utána helyreállt, de csak úgy fél-egy percre... aztán factory reset, ugyanolyan maradt. Utána firmware-t frissítettem (a legfrisebb, béta előtti), kapott egy resetet és utána se szűnt meg a hiba. Most meg úgy fél órája meg varázsszerűen visszaállt normálisra...

    Ezt most miért produkálta a routerem? Még sose csinált ilyet... néha volt hogy lassabb volt, nyomtam egy újraindítást a böngészős felületen, akkor rögtön helyreállt - de akkor valszeg csak azért lassult be mert az Xbox frissített a netről. Most rajta se volt a hálózaton... kicsit értetlenül állok előtte. Igaz hogy babráltam a DNS-t, de vissza is lett állítva, nem értem hogy mi okozhatta ezt.

    Amúgy két éves lesz nyáron a kicsike, eddig meg egész jól kiszolgált.

    disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

Új hozzászólás Aktív témák