Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék, szerintetek a D-Link DIR-605L routert lehet-e mezei access point módba használni? Végigböngésztem a kézikönyvét és nem találtam ilyen beállítást benne, vagy csak én nem értek hozzá annyira.

    Részletesebben van egy Digi-s FTTB végpont, jelenleg ez a router végzi a PPPoE csatlakozást a WAN felé és ad wifit a lakásba.

    A héten át fognak kötni bennünket FTTH-ra és majd a digis ONT szeretném használni routerként és wifi AP-ként. Viszont a lakás távolabbi pontján is jó lenne, ha működne tovább a jelenlegi DIR-605L router, hogy erősebb legyen a wifi jel. Főleg, hogy az UTP kábel már úgyis ki van odáig húzva.

    - Olyat tudok csinálni, hogy a digis ONT már NAT-olt UTP kimenetét kábellel összekötöm a D-Link router WAN portjával és a D-Link is szórja a wifit?
    - Lehet ugyanazt a wifi nevet és beállításokat használni, hogy majd az eszközök roamingoljanak az éppen erősebb jelre? Vagy ehhez már spéci AP kellene?
    - A D-Link egyik LAN portjára még rá kellene kötni egy vezetékes asztali PC-t is, tovább tudja adni így egyszerű switch-ként a D-Link a már NAT-olt netet a WAN portról?

    Milyen beállítások kellenek ehhez, ha egyáltalán lehetséges ezt így megoldani? :F
    Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :B

Új hozzászólás Aktív témák