Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiraly.andra

    aktív tag

    Sziasztok! Számomra nagyon furcsa problémára szeretnék magyarázatot és persze megoldást is találni. Az egyébként - és eddig teljesen - jól működő TP-Link Archer AX23 wifi kapcsolatával a Google Play Store letöltések és frissítések többnyire akadoznak. Van, hogy el sem indul a letöltés, van, hogy elindul, de a legkülönbözőbb pontokon elakad (néha már 0%-nál, de néha csak 100%-nál). A legritkább esetben fordul elő, hogy egy adag frissítés gond nélkül lefusson.

    Amint átkapcsolok mobilnetre, minden rendben lesz, a megakadt letöltés folytatódik. Ez a viselkedés egységes a lakásban lévő összes eszköz esetében, tehát nem egy adott telefon/tablet hibája. Mivel ez saját router, kipróbálhattam a szolgáltatói eszközzel is: ott nincs gond, arra átváltva szintén megjavul a helyzet. Ezek alapján szerintem egyértelmű, hogy az AX23 router a hibás.

    A csatornaválasztás nem automatikus, és a hibakeresés miatt kipróbáltam más csatornákat is: ez nem segít. Az sem számít, hogy milyen messze vagyok a routertől, akár 50 centire állva is ugyanezt csinálja. Összességében azért nem mondanám igazán problémának ezt, mert amely eszközökön automatikus frissítés van beállítva, azok ugye állandóan próbálkoznak a végrehajtással, és előbb-utóbb sikerül is nekik. Tehát néha működik a dolog, ugyanakkor ez gond olyan esetben, ha telepítenék valamit, illetve egy olyan eszköznél, ahol manuális az alkalmazásfrissítés (mert szeretném látni, mik az újdonságok).

    És hát egyszerűen meg akarom érteni, hogy mi történik. Hogy lehetséges ilyen hibajelenség? Mi okoz ilyen viselkedést? Mi kell a Play Store-nak, ami másnak nem? Miért nem tapasztalok problémát semmilyen egyéb hálózatos tevékenység során?

    :a:

Új hozzászólás Aktív témák