Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Titinho31

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ma vásároltam egy TP-LINK WR841N routert. Az előtt pedig egy ASUS RX3041 routerem volt, de sajnos az utóbbi nem volt wi-fis. Szükségem volt wi-fire, ezért vettem meg a TP-Linket, ami viszont a beállításoknál rögtön kifogott rajtam :( .
    A hálózat elméletileg jónak látszik. Van kimenő és van bejövő adat, a javítás is lefut és nem talál hibát. A ledek úgy világítanak, ahogyan le van írva a telepítési útmutatóba. De valamiért "A lap nem jeleníthető meg". Próbáltam már Modem-> TP-LINK-> PC, és Modem-> ASUS-> TP-LINK-> PC. Kábelnetem van itthon és amit észre vettem, hogy az Asus beállításainál a böngészőben (mindkettő routernél azonos IP és admin, admin) dinamikus IP 1-2 kisebb beállítás és van internet. Elég lefuttatnom a menüben a telepítés varázslót és működik minden. A TP-LINK cd varázslója már akkor megakad, ha dinamikus IP-re állítom :( . Ha statikus IP címre beírok mindent nem fogadja el, csak akkor ha beállítom neki az ASUS WAN és LAN beállításainál írt IP címet, maszkot, DNS-t stb (Automatikusra állítva is statikus IP-t kéri). Ezt mindkét esetben elfogadja, ha ott van előtte az asus routerem, ha nincs... Pedig én úgy tudom, hogy a kábelnet dinamikus ip címmel működik, és az asus is a szerint van beállítva. QSS-t nem igazán tudom, hogy micsoda. De egyértelműen írja, "connection failed". Statikus IP-re állítva az egész telepítő varázsló lefut a számítógép szerint tökéletesen. Zöld pipa van mindenhol! A hálózat megfelelt, de internet még továbbra sincsen. Már csak ezt a QSS-t kellene beállítani, de ő is panaszkodik, hogy nincsen kapcsolat :F .
    Nagyon szépen megköszönném ha tudnátok segíteni, mert amatőr vagyok a számítógépes hálózatokhoz, viszont a wi-fit szeretné használni a család :( . A telefonommal is megtalálom a hálózatot fel is tudok csatlakozni, de ugyan úgy azt írja ki a böngésző, hogy a lap nem jeleníthető meg.
    Én azt szeretném amennyiben fizikailag megoldható, hogy 2 routerről működjön a hálózatom. Ha nem lehetséges, akkor Asus router nélkül. De a TP-LINK-et se így, se úgy nem sikerült beüzemelnem. Végső sorban azt szeretném megkérdezni, hogy van-e ötletetek mit rontok el és, hogy hol? :F :( Abban egészen biztos vagyok, hogy én szúrok el valamit, és állítok be rosszul :S!

    A válaszaitokat előre is köszönöm :) !

    Üdvözlettel:

    Attila

Új hozzászólás Aktív témák