Hirdetés

Aktív témák

  • sparks

    senior tag

    Sziasztok!
    Talán nem annyira OFF, hasznos lehet másoknak is.

    Leírom okulásnak, hogy jártam egy külső aksival. Tavaly ősszel vettem az ebayen egy szuper 6600 mAh-es külső Power Bank nevű cumót az S2-höz. Nagyon jól is működött, leszámítva, hogy baromi lassan töltötte a telefont. Elvben van rajta egy 1A és egy 2,1A-s port, de mind kettő lassú volt. Egész a mai napig... Ma olvasgattam a neten és valahol belebotlottam egy írásba, ahol taglalták, hogy normál USB kábellel az ilyen eszközöket a telefon nem töltőként értelmezi. Megnéztem és valóban, amikor rádugtam azt írta ki, hogy: Csatlakoztatva (USB Kapu). Amikor töltőre rakom, akkor meg: Töltés (hálózati feszültség). Nos kiderült, hogy én barom, ami kábelt kaptam hozzá, azt egy laza mozdulattal lecseréltem az én sajátomra. :DDD Így aztán a tapasztalataim vegyesek lettek... Most megkerestem a kábelt és ahogy rádugtam vele azonnal kiírta, hogy Töltés (hálózati feszültség). Így aztán éppen olyan gyorsan töltődik, mint a töltőjéről. Menet közben, ha használom, akkor is rátölt szépen. Eddig nem bírta használat közben tölteni. Nevesítve: a gyári aksiján kikapcsolt kijelzővel 1-2 percenként megy fel 1%-ot. A 2000-es aksin ez 2-3 perc max, de inkább ott is 2 perc. Így már hibátlan.

    Tehát aki venne ilyen PowerBank és társai cuccot, az ne a sima USB kábellel használja, hanem amit adtak hozzá. Ez nálam úgy néz ki, hogy az egyik fele olyan USB csati, ami a számítógépbe is megy, a másik fele pedig egy cserélhető fej, erre lehet rakni mindenféle USB-t és egyebeket.
    Lehet, hogy ez a történet sokaknak triviális volt, nekem viszont ma jött el az öröm, pláne, hogy holnap indulunk Madridba és Barcelonába és igen erősen fogom használni az eszközt (van spanyol SIM kártyám, internettel). Így baromira boldog vagyok, hogy nem fog lemerülni a nap felénél az eszköz a rengeteg fényképezés és videózás után. :C
    Bocs, ha hosszú lettem, hátha valakinek segít ez a kis tapasztalás.

Aktív témák