Hirdetés

Aktív témák

  • Chosen

    addikt

    válasz ( V ) #47973 üzenetére

    Igazából az alapokat már most összeírtam, a CMC, gammához nem nyúlni, a többihez vagy egy kalibráló kell vagy nagyon jó szem és sok tapasztalat. Minden készüléknek kicsit mások gyárilag a színei is, ezért nem tudok egy globális ajánlót írni. Összehasonlítási alapunk is kb csak nekünk van kalibrált monitorral.

    Az útmutató előtt érdemes elolvasni a cikkemet, kicsit könnyebb megérteni a kalibrálást, hogy pontosan melyik csatorna mit változtat: [link] (fehér pontos rész a lényegi esetünkben.)

    Ez csak CM9 colorra érvényes: Tehát, akinek nincs kalibrált monitora, az tegye mondjuk egy fehér papírlap mellé (nappali fénynél, lámpa torzít) valami fehér háttérrel (pl. PH! főoldal egy része) kb olyan fényerőn ahogy beltérben használja (setbrightness app play-en) és nézze meg melyik szín van a leginkább túlsúlyban. Nálam egyértelműen a zöld volt alapból. Akkor először a zöldböl vegyen vissza addig amíg el nem kezd pirosodni a fehér szín, majd onnan vissza egy olyan szintre amíg nem is zöld, de nem is piros. Majd ugyanígy kicsit vissza kékből amíg sárga, majd vissza olyan szintre hogy még ne legyen kék, de sárga sem. Tapasztalataim szerint egyetlen SGS-sem sem túl piros alapból, tehát a piros csatornához ne nyúljunk, csak is a zöld és a kékhez. Fényerő állításával módosulni fognak a színek, ezért kellett még az elején olyan fényerőre állítani amivel beltérben használjuk. De ez nagyon komplikált, mindenképpen kalibráló eszköz kellene hozzá, az alaphoz képest így jobb eredményt lehet elérni, de messze lesz a kalibrált állapottól, főleg ha valakinek nincs viszonyítási pontja (kalibrált monitor) és tapasztalata a témában.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák