Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • evitiguF

    senior tag

    válasz Milka 78 #139116 üzenetére

    Zseniális!
    Röviden nem tudnék írni róla, úgyhogy itt egy kis szösszenet, saját tapasztalat Q70 vs. Q82.
    A Q70 egy szuper készülék, ajánlom mindenkinek, aki gondolkodik benne, igazából nem tudtam belekötni.
    Szép színei vannak, gyorsan reagál, HDRben az álla leesik az embernek, és mély, nagyon szép feketéje van!
    Annak ellenére, hogy egy ilyen készülék volt a szobámban, tovább nézegettem a piacot, és sikerült igen jó áron megcsípnem egy Q82-t...
    Volt akkora szerencsém, hogy a Q70-nel még benne voltam a 14 napos elállásban, ezért úgy gondoltam, összehasonlítom a kettőt, és amelyik elvérzik, megy vissza a boltba.
    Bár sejthető volt, hogy a Q82 lesz a befutó...

    Megjegyzem, mindkét készülék out-of-the-box, nem kalibráltam semmit, viszont mindegyiket ugyanarra a képi beállításra állítottam, hogy egyenlőek legyenek az esélyek. ( vagy legalábbis almát almával hasonlítsak össze)
    A Q82-nek szebb színei vannak. Élethűbbek. Talán úgy tudnám jellemezni, hogy a Q70 (zöld-sárga-kék) elmegy egy neonos színvilágba, ami elsőre telítettebb színeknek tűnik, viszont egy fű, egy kék égbolt/tenger sokkal szebb a Q82-n. Főleg bőrszínnél volt érzékelhető a különbség.
    A fehérről nem is beszélve. Amikor a Samsung snowboardos demóját néztem egymás mellett, a Q70 elszürkült a Q82 mellett.
    Itt gyorsan meg is jegyezném, hogy csak 4K-4K HDR demókat néztem rajtuk pendriveról lejátszva, illetve PC-hez kötve, meg pár youtube 4K demot. Ezekről alkottam meg az itt leírtakat.
    Egyedül a fekete szín az, amiben a Q70 dominál. Ott viszont néhol már-már annyira, hogy részletek vesznek el. (túl sötét)

    A Q82 tükröződésmentes bevonata is parádés! Nappal rengeteget jelent, ez mindenképp egy nagy pozitívum annak, aki nappal, fényes szobában is használni szeretné, és nem a tükröződést szeretné nézni.
    A betekintési szög viszont nem akkora előny, legalábbis én úgy vettem észre, hogy ebben a Q70es is nagyon jól teljesít, itt nincs akkora különbség a kettő között. Észrevehető, de ahol már jelentős a különbség, onnan meg senki nem néz TV-t.

    Kb 4-5 órát néztem, teszteltem a kettőt együtt, eddig 2 hátrányt tudok a Q82 rovására felróni:
    - a talpa... nem is maga a design, hogy középen van a talp, hanem a megoldás... konkrétan ferde a képernyő. Próbáltam állítani rajta, sajnos túl fix a rögzítés. És nem kicsit ferde. A megjelenítő sarka az egyik oldalon 93mm a másikon 78mm. Utánaolvastam, neten többen is írnak erről, sajnos ez ilyen.
    - PC módban a Local Dimming inaktív (ennek azért még utána járok, lehet csak service menüben kell állítani valamit) - Q70ben ez engedélyezve van

    Minden egyéb tulajdonságban azt tudom mondani, hogy hol kevésbé, hol sokkal, de felülmúlja a Q70-et, viszont az árkülönbözet túlzó. Ha 20-30ezer környéke a felár, akkor mindenképp ajánlott feljebb lépni.
    Ha még valaki kíváncsi valamire, most írja, még friss az élmény, ha tudok, segítek/válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák