Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz Bullitz #35943 üzenetére

    Nekem kétféle hordozható háttértartó rendszerem van.
    A hyagományos az három elemből áll, ezt a három elemet kell összefogatni. Vagy két elemet- ha portré hátteret akarsz pl használni. A másik megoldás a teleszkópos rendszer, amikor a két elemből toldat egy-egy kihúzható részt tartalmaz, így fokozatmentesen tudsz szélességet állítani.
    Nos saját tapasztalat alapján az ár meghatározza a minőséget. Mondjuk azt hogy kb mind távolkeleti... (valószínű a Manfrotto is ott gyárttatja a háttérrendszert) óriási szórás van bennük. Az olcsó 16.000 körüli rendszerek teherbírása szinte nulla. Egy könnyű textilt még elvisel, de a 2.72-es hátteret már nem bírja el normálisan. 30e körül kezdődik aza kategória amire rá lehet tenni a széles papírhátteret. Ezekből is van többféle, mert a tartó állványok erőssége is befolyásoló tényező. A Mikrosat jó kiindulási alap, bár lehet hogy ott inkább csak maga az állvány tapogatható és nem fognak kibontani egy teljes szettet.
    Lehet őket amúgy "fokozni" azzal ha veszel rá pl 2-3 db-os tartó fejet. Így kitelepülve is tudsz hátteret cserélni a sima tekercselő megoldással pillanatok alatt.
    De ha fix helyre kellene, akkor inkább egy fali tartó.

Új hozzászólás Aktív témák