Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz konyi79 #4069 üzenetére

    Az 5n után kézbe fogva 2 gondolatom támadt és pont ebben a sorrendben:
    1. na ez valóban egy fényképezőgép, úgy néz ki és olyan a kezelése
    2. egyébként minek a 24 MP?

    A keresője az eddigi sony evf-ekhez képest jóval kisebb kontrasztú képet ad, ami számomra pozitívum. Ezzel az eddigi legnagyobb ellenérzésemre adtak választ, mert az eddigi evf-ek nagy kontrasztja miatt a kép fele vagy kiégett vagy bebukott. Na itt a kisebb kontraszt miatt sokkal természetesebb a látott kép. A képe nem pixeles, de azért sose fogom összetéveszteni egy OVF élményével. Viszont a legtöbb dlsr ovf-jénél nagyobb, valóban csak a felső kategóriás gépek adnak nagyobb képet. Tökéletesnek nem mondanám, de az az evf még nem született meg a világon, amit feltétel nélkül el tudnék fogadni. A tendenciát viszont értékelem.

    A legfontosabb: igen van értelme a 2 vezérlő tárcsának. Ahogy illik be lehet állítani az egyik expó korrekcióra a másik meg a módnak megfelelően zár vagy rekeszt állít, illetve P-ben a programeltolást, M-ben meg adja magát, hogy az egyik zár, másik rekesz. A két tárcsa funkciója pedig fel is cserélhető. Még egy fontos dolog: M módban van auto iso!!!

    Vízszintező nincs (nekem nem fáj, eddig se volt ilyenem, így nem tudom milyen vele), orientációs szenzor van.

    Az 50-essel csak annyit csináltam, hogy frissítettem a vázzal az obi fw-ét, hogy támogassa a pd-af-et, de érdemben erről az obiról még nem tudok érdemben nyilatkozni, mert eddig a 16-70 és a 35-össel használtam. Az 5n-től azért gyorsabban talál fókuszt az 50-es ezen a vázon, de a kevés próba miatt ezt egyelőre még passzolom.

    Jelenleg legfőbb erényének azt tartom, hogy komoly funkcionális kompromisszum nincs a vázban és teljes értékű fényképezőgépként tudom használni, ami mellett megmaradt a kedvelt sony videózás. Jó a használati élménye.

    Ami nem tetszik, hogy az 5n-nek az lcd mozgatásának a mechanikai megoldása nekem sokkal jobban tetszett, egyszerűen az mindig adja magát, hogy kicsit megdöntse az ember és a sok állítgatás érezhetően nem terhelte a kis tartókat az 5n-nél. Az ilce6000-nél viszont jóval körülményesebb a kijelző döntögetése. A felfelé hajtáshoz is egy kicsit előre húzza magát és a helyére pattintás egész más mozdulat. Lényegében ez a mozdulatsor kimondottan arra sarkall, hogy inkább ne piszkáljam a kijelzőt. Lehet ez is oka annak, hogy szívesebben nézek az evf-be.

Új hozzászólás Aktív témák