Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    (#9199) iRico hat igen, sajnos az af a gyenge lancszem, legfontosabb tenyezo sztem ff gepeknel. ami a kepminoseget illeti, mar az 5d2 szenzora is eleg lenne, szinte mindenre.
    mind1 hogy 5d3, nikon, canon uveg, sigma uveg, fix vagy zoom. ha valaki veszi a faradtsagot es leul fokusztesztelni, mondjuk relative nagy targytavolsaggal..akkor latni fogja a szorast. amig cdaf-fel mindig adott a kb 50% elotte, 50% mogotte eloszlas, addig pdaf ossze-vissza szor. hol kicsit ele, hol kicsit moge. emiatt nem lesz soha olyan konzisztens es eles. attol hogy rekeszel az ember, esetleg noveli annak az eselyet, hogy beleessen a tema a dofba. attol ugyanugy szorni fog. harap, de szor. ez a technologia ezt tudja. ezeket a nagy fenyerju uvegeket egesz egyszeruen sztem nem lehet pdaf-fel kihasznalni. nem akarok rekeszelni, dof miatt se, meg feny miatt se, azert vettem olyan uvegeket amik jok 1.4-en. ha annyira rekeszelni akarnek, zoomobit vettem volna ff-re, vagy inkabb egy fujit :)

    minel tobbet fotozok ezzel az a7-tel, annal inkabb el akarok adni minden canont. eleg mokas amikor templomba bejovetelnel aranylag sotet van, oriasi ellenfeny a par mogott..es 1.4-en 10-bol 10x telibeveri a temat :N tukroson meg rekeszelsz, miert? csak azert, hogy nagyobb valoszinuseggel essenek bele a dofba, es kozben imadkozol, hogy ne merjen ra az af a hatterre, amire bizony ra fog... tancnal detto, lassan nincs olyan szitu, vaksotet kivetelevel ahol jobbnak talalom a 6d-t. ok magas ison kicsit jobb a 6d, de ez nem donto szempont.
    sokkal inkabb nightvision a sony, mivel vakon bizok benne 1.4-en...

    sztem el fogom adni szezon vegen a 6d-t is...egyszeruen nem jo hasznalni sony utan, ahol arcfelismerovel kis tuzassal csak nyomogatom az expogombot. tegnap mar a tancot is inkabb a sonyval fotoztam. ja es a fenymeres, awb is sokkal jobb a sonynal. kicsit gyorsabb af pont valasztast megoldottak volna (joy, mint uj fujin meg canonokon, vagy touch), majdnem tokeletes kamera lenne nekem. el is gondolkodtam ezen az uj fujin, nagy kereso, joy, -3 ev fokusz...de most mar nem varialok :DDD

    akkukat vett vki ebayrol ami bevalt? rendeltem 2 felet, hat kb semmit sem ernek gyarihoz kepest. tegnap 6 ora alatt sikerult 4 utangyartott akkut lemeritenem :N

    amikor tobb arcot talal az arcfelismero, lehet valahogy manualisan is ugralni a negyzetek kozott? vagy csak a face registration sorrend alapjan tud donteni az automatika?

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák