Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sati1984

    tag

    Az mindenképpen igaz, hogy el kell tervezned, hogy mire fogod használni, és akkor lesz jó neked a Deck.

    Nekem ugye az aláírásomban említett konfigom van, és már a Deck vásárlásának fontolgatása közben azon gondolkoztam, hogy PC-n már évek óta elviszi szinte az összes játékidőmet a multizás, valahogy ha ött ülök és van időm gémelni, akkor mindig valahogy a Rocket League, az aktuális FIFA és a PUBG tölti ki a játékidőm 80%-át. Pedig szeretem a sztorival rendelkező (vagy sztorival annyira nem rendelkező) single játékokat is, csak azokra valahogy sokkal ritkábban szánok időt.

    De bezzeg most, hogy itt a Deck, bekészítettem rögtön jópár olyan játékot, amit PC-n évek múlva sem vinnék még végig: Ori and the Blind Forest, Bayonetta, Resident Evil 1 HD, Disco Elysium, Crash Bandicoot N Sane Trilogy... és még sokan mások. És el is kezdtem az Ori-t meg a Crash-t, elég sokat haladtam bennük pár hét alatt. PC-n egyszerűen nem tudnék belemerülni ezeknek a játékoknak a világába, vagy csak egy évben pár órát, mert ha már ott ülök, akkor inkább Rocket League-ben kergetem a Champ rankot (még nincs annyira közel, de igyekszem :D), a FIFA-ban grindolom a meccseket, vagy PUBG-zek. És ez jó móka, csak nagyon letolta a single játékokat a radarról. Most a Deck megszerzésével ezek visszakerültek + vannak még a könyvtáramban más játékok is (legfőképp indie-k), amik nem nagyon kerültek volna sorra ebben az évtizedben a Deck nélkül.

    Szóval nálam a mentális elválasztás - multi PC-n, single és sztorizós játékok Decken - segített abban, hogy előre fel tudjam mérni, mennyire fogom használni, mire fogom használni, stb. Persze ez nem egy éles határvonal, az is fun, hogyha Decken elkezdek egy single játékot, és PC-n folytatom a cloud save-ek csodálatos világának köszönhetően - vagy fordítva. Illetve a Decken sem zárom ki a multizást, csak FPS-t egér és bill nélkül sosem játszanék, a Rocket League-nél pedig egyelőre a PS4-es kontrollerhez képest még szokni kell az irányítást, más az analóg kar érzékenysége, kicsit másképpen kapcsolnak a triggerek, és ez azért a sokéves rutin miatt észrevehető, de majd játszogatok még :) A lényeg, hogy még nem találtam olyan multijátékot, amit Decken tudok nyomatni, de biztos lesz ilyen is :D

    Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Oculus Quest 2 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)

Új hozzászólás Aktív témák