Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz sss #65327 üzenetére

    Fel, pl. az egyik maszek webshopom, ahol minden délután pontban 5-kor üt be a Facebook kampány eredménye, és egy időpillanatban jelenik meg hirtelen 5000 felhasználó, olyan szépen skálázódik fel 10 párhuzamos szerverig, hogy öröm nézni (persze hirtelen megjelenő 5000 userhez bőven elég 2-3 párhuzamos szerver is, de elméletileg 10-ig tudná magát felskálázni). Meg persze legyen aki kifizeti.

    És ez csak a hoszting, ha kifizetnék, egy csomót lehetne magán az oldalon is optimalizálni, hogy sokkal kevesebb erőforrással beérje.

    Ha én edigital lennék, és tudnám, hogy azon az egy napon vélhetően meg fog 100-szorozódni a szerverem terhelése, cserébe 1 nap alatt keresek annyit, mint amúgy egész évben, akkor nem sajnálnám a pénzt hasonló megoldásoktól.

    A főállásomban pedig 1-től egészen 200-ig skálázódnak a szerverek az Amazon cloudjában, bár az is igaz, hogy ott havi 20.000 dolláros Amazon számláig a menedzsment meg se kérdezi, hogy miért ennyire drága a hoszting, csak garantáljuk, hogy egy percnyi szolgáltatás kiesés sincs senkinek :)

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák