Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    Jelentem megjöttem Prágából. Vonattal egy külön élmény volt. Na jó, elspoilerezem a MÁV tragikusan szar.

    Odafelé MÁV szerelvénnyel mentünk, első osztályon utaztunk, ami olyan szűk volt, mintha heringek lettünk volna. Én ilyen vonaton még nem ültem, hogy az egymással szembe fordított székeknél összeér a szemben ülő utasok térde. Elmebeteg. Nulla utas tájékoztatás. Szerencsére a szlovák határt átlépve legalább vizet kaptunk, meg időnként egy kalauz felénk nézett. Ennél még egy fapados repülő is kényelmesebb.

    Visszafelé német vonattal jöttünk. Kényelmesen, sőt elterpeszkedve lehetett rajta utazni, digitális tábla mutatta folyamatosan a sebességünket, és hogy merre járunk. Viszont, pont ez volt a bökkenő. Mutatta, hogy mennyivel megyünk: Csehországban stabil 150-el mentünk, Szlovákiában 120-135 között. Aztán átértünk a határon és 0-val vánszorgás és 100 között (többnyire vánszorgással persze). Végig menetidő szerint ment a vonat, ám csak a magyar szakaszon (Párkány - Budapest, mennyi is 100 km, vagy annyi sem?) összeszedett 33 perc késést.
    Minek következtében simán lekéstem volna a szegedi átszállást, ámde hehe a szegedi járat annyira késve indult, hogy mégiscsak elértem. (igaziból az összes járat késve indult a nyugatiból, a hangosbemondó nem győzte sorolni :D ).

    Szóval engem sok év kihagyás után, ismét nem győzött meg a MÁV, hogy vonattal utazzak.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák