Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz martin66 #15015 üzenetére

    Szia , NEM kioktatás, de ha 300 ezer forintos monitorod van és a géped is elég költséges darab érdemes lenne ehhez mérten UPS-t választani.
    Szerintem ha ilyen rossz a hálózat akkor érdemes lenne az egész konfigurációt védeni, nem csak a monitort sőt én a router-t és egyéb ilyen dolgot is rádugnám a UPS-re.

    Mivel ennyire instabil a hálózat ezért nem egy sima Line-interaktív vagy Offline UPS-t ajánlanék hanem egy ONLINE típust.
    Az ONLINE típus előnye, hogy folyamatos, tiszta szinuszos kimenetet ad és teljesen függetlenül a hálózati zavaroktól. Ez az előnye a hátránya az ahogy ezt megvalósítja:
    Folyamatosan az akkuról üzemel minden UPS-re kötött eszközöd - ezért stabil és hálózati zavaroktól mentes az áram amit kap a konfiguráció kb. mint egy notebook ami akkuról üzemel, de emiatt folyamatosan merül is az akku amit tölteni kell ezért folyamatosan dolgozik a UPS és tölti az akkukat ennek a hátránya:
    - a UPS HANGOS, tehát lakószobába nem ajánlott ha van valami gardrób, vagy előszoba vagy folyosó akkor oda érdemes tenni és onnan simán egy hosszabbítóval lehet az áramot eljuttatni a konfighoz.
    - az akkuk kevesebbet bírnak - nem 3-5 évet hanem lehet csak 3-at. (ezt nem tudom pontosan tehát mennyivel rövidebb egy Online UPS esetén az akkuk élettartama de egy szakboltban lehet tudnak erről felvilágosítást adni, vagy itt a fórumon aki tudja)

    Mivel UK-ben kicsit más a feszültség - ha jól tudom 110V - ezrét ottani eszközt kell venni, akár linkelhetnél egy boltot ahonnan vennéd és annak átnézem a kínálatát de addig egy magyar bolti terméket linkelek ha ez ott kapható akkor jó vétel:

    SPS MID 1000I 0.9 Online tower LCD UPS
    vagy SPS MID 1000I 1.0 Online tower LCD UPS

    A különbség a valós és a hatásos teljesítmény közötti különbségben van, a 0,9 is nagyon jó de az 1,0 egyenesen kiváló. Az egyik 900W a másik 1000W tartásra képes bőven elég egy konfigra még sok is, de kisebb nem nagyon van.

Új hozzászólás Aktív témák