Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Caruso77

    csendes tag

    Sziasztok,

    Május óta van éles számlám, amit 1000 EUR tőkével indítottam. Az első hónap jó volt, vagy lehet, hogy kezdők szerencséje érvényesült, de akkor az első hónapot 6% hozammal zártam. Persze jól láthatóan trendeltek a piacok. Utána júniusban oldalazásba kezdtek és a profitom mindjárt olvadni kezdett. Abszolút érvényes a pszichológia, amit a saját bőrömön érzek. Tőzsdézni úgy érdemes, hogy a ha fogsz egy halom bankjegyet - egy kisebb vagyont - kiállsz vele az utcára és feldobod a szélben majd végignézed ahogy a elvész, szétkapkodják az emberek. Ha mindezt rezzenéstelen arccal végig tudod csinálni, akkor érzelmileg is készen állsz. Rá kellett jöjjek, hogy ez nekem nem megy, mert amint elkezdett fogyni a tőkém a korábbi 2% helyett 1 illetve fél százaléknyit kockáztattam csak, holott ezen nem lett volna szabad változtatni. Mindenesetre a tanulópénzt a tőzsde folyamatosan beszedi tőlem is és látom, hogy a saját hibáimat vágja a képembe. :-D
    Mindenesetre azt kellene kitalálnom, hogy oldalazásban, hogyan tudjak eredményesen kereskedni. Kerestem erre indikátort, az Elliot Wave oscillatort próbálom most erre alkalmazni. Majd meglátjuk, hogy működik, bár eddig nekem úgy tűnik, hogy amíg oldalaz a piac, addig el kell felejteni.
    Egy kérdés: ismertek olyan oldalt, ahol mondjuk java alkalmazás nélkül látható egy devizapár chartja a kiválasztott indikátorral? A stooq-on is csak úgy működik, hogy a java-t futtatni kell hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák