Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    válasz Dzoli #5857 üzenetére

    Részben egyetértek, részben nem.

    Mint minden mást, a robotozást is lehet ésszel csinálni. A legtöbben valóban a Szent Grált látják egy-egy robotban. Megveszik, felhúzzák a kockázatot irreális szintre és buknak 20-50%-ot hónapok leforgása alatt. Mint ahogy a manuális kereskedés, úgy a robotokkal történő trédelés is rendkívül nagy hozzáértést igényel. Ha valaki robot vásárlásra adja a fejét, akkor az a minimum elvárás, hogy megismeri a robot működését. Tudni kell, hogy melyek azok a piaci körülmények, melyek kedveznek neki, melyek azok, melyek megölik a stratégiát.

    Sok a szemét a neten, de lehet találni profitábilis stratégiákat, lelkiismeretes supportot és fejlesztő gárdát.

    A technikai elemzés pontosan a múltbéli események ismétlődésén alapul. Minél nagyobb adatsorral dolgozunk, annál nagyobb valószínűséggel leszünk képesek kiszámítani a jövőben a mozgás irányát. A piac szereplői hasonlóan reagálnak most is mint korábban, azonban tény, hogy a forex karakterisztikája megváltozhat és meg is változik. Ezért is kell olyan robotokat keresni, melyek azokat a piaci mozgásokat próbálják meglovagolni, melyek fő jellemzői keveset változnak.

    A jó robot fleixibilis, nem fix TP és SL értékekkel dolgozik, hanem figyeli a momentumot is és annak megfelelően hozza meg a kereskedési döntéseit. Dinamikusan változtatja a TP-t és SL-t is és a pozícióban töltött időt is figyelembe veszi a kiszállásnál.

    Robotozni jó dolog, ha az ember el tudja fogadni azt, hogy nem szólhat bele a robot működésébe! Tipikusan kezdő hiba, amikor egy robotot felülbírálunk, amivel egy kvázi 10 éves backtesztet kérdőjelezünk meg pusztán megérzések alapján. El kell dönteni, hogy automata rendszert használunk, vagy félautomatát, előbbi esetben pedig el kell fogadnunk azt, hogy a robot kötéseit felülbírálni tilos! Robotot kétféle ember használ. Az egyik az, akinek van saját rendszere és leprogramozta magának, hisz benne 100%-ban. A másik, aki nem ért hozzá, vett egyet magának, nem ismeri a működését, ezáltal nem is nagyon hisz benne. Bízik a vakszerencsében. Utóbbiból vannak többen... Ők azok, akik hamar lemorzsolódnak...

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák