Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt501

    nagyúr

    válasz sellerbuyer #19826 üzenetére

    Az szép hogy bármi más MAC cím megadható...de azt ugye senki nem felejtette el hogy ez az út sem jogszerű, főleg egy garis telefonnal nem kéne játszani.

    Az sem a legjobb hogy így ezzel a megoldásokkal elég könnyen visszaélést lehet csinálni, és pont ezt miatt nem szereti az EU sem a MAC cím nélkül eladott készülékeket és azokat sem amiknél ez módosítható, mert ennek a címnek egy egyedinek kellene lenni az azonosítás végett.
    Nem mondom hogy nem lehet ilyet kis hazánkban kapni, de volt már nekem is ilyennel bajom és bizony utólag derült ki a készülékről hogy feketén került be az országba.

    Mai napig szoktam ilyen módosítható MAC című készülékekkel és háló kártyákkal találkozni, és meglep a dolog hogy mennyire nem is törődnek a tulajdonosok azzal hogy ezzel egy csapdába is csalhatók, mivel ha valami van ez alapján azonosítják őket és ha valaki vissza él az ő MAC címével bizony igen kellemetlen helyzetbe is tudnak ez miatt hozni olyan anyagok internetre feltöltésével ami bizony keményen büntetendő (itt tudjuk hogy nem a sima filmekre gondolok, mert ennél sokkal meredekebb dolgok is vannak).
    Pár éve már volt erről szó hogy bizony a MAC címmel visszaélni sokkal súlyosabb mint az IP címmel, mert ez egy egyedi azonosító míg az IP címet egy hálózatban akár több ember is megkaphatja egy nap alatt is.

    Nem akarok senki felett pálcát törni, de néha nem árt kicsit átgondolni mélyebben a dolgot hogy bizony velünk is történhet ilyen dolog és nem szeretnénk ez miatt hetekig vagy hónapokig szívni más hülyesége miatt...

    ''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Új hozzászólás Aktív témák