Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gr8tjoey

    tag

    Urak,

    Kalandoztam a routeremmel. 21 nap hibátlan működés után nekiálltam, hogy rakjak rá egy külső tápos 3,5"-os 250Gb-os hdd-t. Ez a hdd ~5 éve szolgál egy külső keretben gond nélkül, most sikerült felszabadítani. 1.01es FW volt a routeren, a korábban már leírt pici hibával (realtime graph-ok nem mentek)
    - transmission leállít
    - 8081-en unmount partition, majd hdd lehúz, reboot
    - új hdd rárak, 8081-en megformáz, transmission elindít
    de transmission nem indul. Sehogyse. A könyvtárak is tünedeztek a hdd-ről, hol volt lost&found hol nem. 1-2x újraindítottam, semmi változás.
    Gondoltam kipróbálom a factory reset-et, ha már 1.01 van fent.
    - reset
    - realtime graph-ok működnek (yeeeeeeee)
    - régebbi mentés visszatölt
    - graph-oknak konyec, transmission instabil

    Mivel nem volt sok időm, gondoltam csinálok egy resetet, és kézzel beállítom ami kell (ppoe, dyndns, transmission, nem vagyok egy nagyfelhasználó)

    Innentől kezdve változatos hibajelenségeket sikerült elérni. A lényeg az, hogy a konfigurálás egy pontján megakad a mentés. Tehát akárhogy szeretnék egy változtatás lementeni LUCI-ban, nem sikerül, nem íródik be. Próbáltam putty alatt, de ott meg pl a wireless config-ra azt írta, hogy nem tudja menteni (lehet használatban volt?). Ilyenkor a system/software alatt 10% alatti helyek maradnak csak 6-7% leggyakrabban. Nem értem miért? Nem telepítek semmit, és ha újraflash-elem a routert akkor 77% foglalt csak.

    Egyre kevesebb időm lévén letöltöttem az újabb FW-t (1021) és besütöttem. Kézzel beállítottam mindent (sikerült menteni is), újra megformáztam a HDD-t, transmission-t elindítottam, és elkezdtem felmásolni rá adatokat, amiket innen szeretnék elérni. Másolás közben megszakad a folyamat, elveszti a share-t. Próbáltam FTP-n is:

    227 Entering Passive Mode (192,168,1,1,82,212).
    Command: STOR FILE.XY.TXT
    Response: 500 OOPS: ftruncate
    Error: Critical file transfer error
    Response: 500 OOPS: child died
    Error: Connection closed by server

    Ilyenkor eltűnik a lost&found könyvtár a hdd-ről (néha a felmásolt adat is, igaz az mnt/transmission/done könyvtárba másolok az egyszerűség kedvéért)

    Még egyszer, ez egy külső tápos hdd ház. Ugyanilyen bajom volt amikor 2,5"-os külső hdd-t raktam a routerre, akkor azt mondtátok, hogy instabil a tápvonal.
    Most ott vagyok, hogy nem tudok másolni a HDD-re, ha eldobja a hálót a router (nem látszik pár másodpercre a samba megosztás) akkor eltűnik a lost&found.

    Kicsit tanácstalan vagyok....

    Alex, ha érdekel, elküldöm a config mentésemet amitől elfekszenek a realtime graph-ok.

    3 kérdésem maradt:
    - mi ez a nem lehet menteni a változtatásokat, és elfogy a szabad hely a system/software alatt nézve? Van erre megoldás az újraflash-elésen kívül?
    - Miért halódik a samba, ha nagyobb file-okat akarok másolni rá, vagy róla?
    - Mit csináljak, hogy stabil legyen ez a konfig?

    Bocs, a hosszú bejegyzésért.

    ------((-----))------

Új hozzászólás Aktív témák