Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeself

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő problémám van: LAN-on keresztül csatlakoztatok a routerhez egy médialejátszót beépített merevlemezzel (WDTV Live HUB), melyen fut egy Samba. A routerhez természetesen csatlakozik egy merevlemez is USB-n keresztül, amit többek között a routeren futó Transmission használ tárhelynek. A két tárhely közti adatmozgatást (USB HDD --> WDTV HDD) eddig laptopon keresztül csináltam (mindkét tárolót Sambán keresztül megosztom, így látja a laptop), de ez több szempontból is problémás volt. A laptop általában wifin csatlakozik, ez rögtön korlátozza a sebességet, ráadásul ha jól gondolom, ilyenkor az történik, hogy a router elküldi az adatot a laptopnak, majd a laptop visszaküldi a routeren keresztül a WDTV-nek (USB HDD --> Router --> Laptop --> Router --> WDTV), tehát tulajdonképpen feleslegesen van az adatátviteli útban a laptop. A laptopot közvetlen LAN-ra kötve javult a sebesség, de a felesleges oda-vissza küldözgetés így is megvan. Ezért régóta szerettem volna megoldani, hogy a routerről közvetlenül tudjak másolni a WDTV-re, ezért a következőket tettem:

    - CIFS segítségével felmountoltam a WDTV-t a routerre, tökéletesen látja, írás-olvasás működik
    - Putty-n keresztül SSH-val csatlakoztam a routerre és mc alatt indítottam másolást a router és a WDTV között (gyakorlatilag két mountolt meghajtó között)

    A gondom az, hogy a sebesség nagyon alacsony, alig több, mint 2 MByte/sec, még WIFI-n keresztül, laptop "közbeiktatásával" is gyorsabbat tudok, nem erre számítottam.

    Van ötletetek, miként tudnám megnövelni a sebességet? Eleve rossz ötlet volt a wdtv CIFS-en keresztüli felcsatolása? Esetleg az mc kavarhat be?

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák