Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flaser

    csendes tag

    Sziasztok!

    Én is (már egy ideje), Open WRT használó vagyok (a szál témájának megfelelő TP link routeren). A problémám, hogy mióta nem az Enternet szolgáltatja a Netet (5/0,5 Mbps ADSL), azóta nagyon gyakorik a szakadások. Mióta egyre több torrent site már csak udp tracker-t használ ez még rosszabb lett.

    A logok, ill. a hálózati statisztikákat figyelve, úgy tűnik, ez mindig akkor történik, ha (túl) sok (~800-1000) kapcsolatot nyit a router.

    Mivel a Transmission nem támogatja a upd trackereket, ill. baromi sok kapcsolatot nyit ha csak DHT/PEX van egy torrenthez, az RTorrent-re váltottam, s a szakadások evvel tényleg sokkal ritkábbak lettek (mivel ellentétben a Transmissionnel, úgyfest tartja magát a config-ban megadottakhoz), de még mindig elő-előfordulnak pár percenként.

    Első kérdésem az, hogy a nyüstöljem tovább a routert (WR1043ND), hátha az segít vagy ebben a topicban leírtak szerint próbáljam finomhangolni a modemet (D-Link 360R)?

    http://logout.hu/cikk/d-link_360r_adsl_modem_parameterezes/1_d-link_360r_alatlanos_parameterek.html

    Második kérdésem, hogy ha a fentibe belevágok, hogy tudok úgy átállítani a LAN címtartományát (pl. 192.168.1.x-ről, 192.168.2-re) (router, DHCP), stb (ami nem jut eszembe!!), hogy garantáltan ne vágjam el magam alatt a fát?

    (Egyszer már sikerült, mázli, hogy a a router többnyire USB-ről bootol, de az EPROM-on is van egy működő rendszer amivel helyre tudtam állítani a korábbi állapotot).

    Erre azért van szükség, mivel a Modem simán gépre dugva a Routerrel azonos (192.168.1.1) IP-n érhető el, s ez az OpenWRT-s HOWTO ( http://wiki.openwrt.org/doc/howto/access.modem.through.nat ) szerint nem hozható át NAT-al, így (mivel még lehet, hogy sokat kell buzerálni a modemet) célszerűbb az ajánlásnak megfelelően belőni mindent.

    Harmadik, hogy tudtok-e frissebb leírást a lighttpd+php+ruttorrent telepítéséhez?

    (Eleddig csak ezt a lengyel leírást találtam:
    openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=471&sid=c467460314d859c2f3f26ab66e7aee98)

    Szeretném webes felületen menedzselni az rtorrentet, akár korábban a Transmission-t.
    Kérdésem lenne még bőven, de így is jól telespam-eltem a szálat.

    Segítségetek előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák