Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Imike_80

    aktív tag

    Sziasztok!

    Pár hónapja vettem egy 1043-ast, s gondoltam jó lenne kiaknázni a lehetőségeit.
    Előtte 741ND-m volt, nagyon szerettem, csak mivel van egy D-Link DNS-323-as Nasom, ezért örültem volna a Gigabites portnak. Szóval ezért esett a választás a 1043-ra.

    Gondolkodtam azon, hogy inkább nem a NAS-on Torrentezek (azon is a napokban állítottam be amúgy a torrent klienst), hanem megoldom a routerből a dolgot egy külső, tápos USB-s vinyóval (ez majd kérdés, hogy mire formázzam, mert most azt hiszem ext2, vagy ext3-ban van, amit a Nas csinált magának).
    Valamint hiányzik a WoL funkció, ezért is agyalok egy újabb Firmware telepítésén.
    Visszaolvastam párszáz Hsz-t, s úgy fest, a Vargalex féle firm kell nekem... Talán az én igényeimre minden szempontból megfelelő lenne. Telepíteném is, csak van bennem néhány kérdőjel.

    Semmi szín alatt nem szeretném téglásítani a kütyüt. (Vargalex! Szegeden vagyok, ezért valószínű nem tudnám záros határidőn belül igénybe venni a sokaknak felajánlott segítségedet a soros portos megoldással :) ) A Failsafe-módban történő router firm-csere esetleg bizonságosabb? Le van írva valahol ennek a menete?

    A monstre leírást elolvastam, az alapján vágnék bele, de el ne tűnjetek csütörtök délután! ;)

    Fontos kérdés! Ha valami bukik, a régi FW-t hogyan tudom visszarakni? Ja, amúgy a legújabb gyári van fenn, ami a Neten elérhető volt (12.04.05), december közepe felé frissítettem erre. Mostanság is sokszor előfordul, hogy nem érem el sem kívülről, sem itthonról a router menüjét, de van, hogy hetekig jó kívülről is, no-ip-vel. Emiatt is megoldást várnék az új FW-től. Digi Internet előfizum van, 20/10-es kapcsolattal.
    Kérem a tapasztalt kollégákat, legyen kedvesek a félkövérrel szedett kérdéseimre válaszolni!

    Köszönöm! Jim

Új hozzászólás Aktív témák